Yalova Valisi Tuğba Yılmaz 2017 yılında Yalova genelinde tamamlanan ve süren 188 proje için toplamda 1 milyar 502 milyon 274 bin TL'lik yatırım yapılacağını söyledi.
Yalova İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı 2. toplantısını İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ın başkanlığında toplanan İl Koordinasyon Kurulu'nda 2017 yılı yatırımları masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz, "Yatırımcı kuruluşlarımız mevcut yatırımların sonuçlandırılması için hızlı ve verimli bir şekilde çalışmalarına devam etmekte olup, 2017 yılında da büyük gayret ve özenle hareket etmekte, hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Kurumlarımızın projelerin sonuçlandırılmasında karşılaşılan sorunların giderilmesi hususunda ilgili kurumlarla koordinasyonun sağlıklı bir şekilde sağlamaları ve sorunların kısa süre içinde giderilmesi için gayret göstermeleri, projeleri sağlıklı bir şekilde neticelendirecektir" dedi.
Ardından ilde tamamlanan ve süren yatırımlarla ilgili bilgiler veren Yılmaz, "Ülkemizin planlı kalkınma çabalarının bir aracı olarak her yıl hazırlanan Devlet Yatırım Programının İl düzeyinde uygulanması, izlenmesi ve koordinasyonuna etkinlik kazandırmak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi, Valiliğimize kuruluşlarımız tarafından yatırım uygulamalarına ilişkin gönderilen raporlara göre, İlimiz kamu yatırımlarının genel durumları şu şekildedir;  20 adet Kamu,  1 özel sektör (UEDAŞ)  olmak üzere 21 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde 13 adet biten, 125 adet devam eden, 31 adet başlanmamış ve 19 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 188 adet proje bulunduğu ve bu yatırımların toplam proje bedelinin 1 milyar 502 milyon 274 bin (1.502.274.000) TL olduğu görülmektedir. Mevcut projeler için 2017 yılından önceki yıllara kadar yapılan harcama 1 milyar 076 milyon 488 bin TL’dir."diye konuştu.
Toplantıda söz alan; Karayolları Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü,İller Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme 4. Bölge Müdürlüğü Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü,Orman Bölge Müdürlüğü İlimizdeki kamu yatırımları hakkında bilgi verdiler.

Editör: TE Bilişim