Yalova'nın özellikle Teşvikiye, Esenköy ve Armutlu bölgelerinde ağırlıklı olarak toplanan Ihlamur çiçeği bölgenin 25 tonluk yıllık rekoltesine önemli bir katkı sunuyor. 
​Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce Yılık Ortalama 25 ton ıhlamur çiçeği toplandığı açıklandı. Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can Odun Dışı Orman Ürünleri hakkında bir değerlendirme yaptı.Bölge Müdürü Can ”Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanı olan Bursa ve Yalova illerinde 38 bin  dekar alanda yaklaşık 250 hane, 25 ton Ihlamur çiçeği toplayarak 1milyon 450 bin TL gelir elde etmektedir. Ormanlarımızın ülke ekonomisine sağladığı, dikkat edilmeyen önemli katkılardan biridir. Soğuk kış günlerinde bir bardak ıhlamur içerken ormanlarımızın bize sunduğu gizli hazineleri unutmamak gerekir ” dedi.
Bölgenin ıhlamur rekoltesine Yalova ise ciddi bir katkı sağladı. Zira Teşvikiye ve Esenköy beldeleri ile Armutlu ilçelerinde bulunan Ihlamur ağaçları yılın belli dönemlerinde çiçek açıyor. Köylüler ise ıhlamur çiçeklerini toplayarak bundan gelir elde ediyorlar. Bölgede geniş bir alana yayılan Ihlamur ağaçlarından önemli oranlarda ıhlamur elde ediliyor. 

Editör: TE Bilişim