YATUB Genel Kurul Toplantısı İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda birlik üyesi belediyelerin başkanları ve turizm işletme tesisi temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan YATUP toplantısında 2020 yılı faaliyet raporu da okunarak onaylandı. Ardından tüzüğün 34. maddesi gereğince YATUB 2020 yılı kesin hesabı görüşülerek birlik üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Toplantıya birlik başkanının seçimi ile devam edildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan oylamada Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar bir kez daha YATUB Başkanlığına seçildi.

Birliğin 1. Başkan Vekilliği’ne Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, 2. Başkan Vekilliği’ne Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, asil katip üyeliklere; Murat Alp ve Ali Saruhan, yedek katip üyeliklere ise Çağlar Erdinç ve Tamer Dilaver seçildiler.

YATUB Encümen üyeliklerine: H. Sinan Acar, Ömer Arslan, Mustafa Tokat, Davut Pekmez, Murat Alp, Nizamettin Balkaya ve Levent Karanlık seçildiler. YATUB Plan ve Bütçe Komisyonu ise; Mustafa Tokat, Mustafa Nurten, Davut Pekmez, Hasan Özdemir ve Nizamettin Balkaya’dan oluştu.

Turizm acenteleri Yalova’ya gelecek

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Termal Belediye Başkanı ve YATUB Başkanı H. Sinan Acar, "Umarım ki bu yıl pandemi biter ve hayat yeniden normal akışına geri döner. Biz de YATUB olarak pandeminin bitmesi ile birlikte biz de turizm acentelerini ilimize davet ederek 3 gün boyunca Yalova’da ağırlamak istiyoruz. Bunu da birliğe maddi yük yüklemeden tamamını Termal ilçemizdeki işletmeler tarafından karşılanacak şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İlimizi Altınova’dan Armutlu’ya kadar her yönü, güzellikleri ve sahip olduğu potansiyellerle acente yetkililerine tanıtmak istiyoruz. Nasıl ki yemeğin tadına bakmadan bir yemeği satamazsanız, ilimizin zenginliklerini de bu acentelere göstermeden burayı turizm rotalarına almayı bekleyemeyiz. Yine Turizm Bakanlığımızın tanıtım ajansının bir raporu var. Onu da takip ediyoruz. Onun da sunumu olacak. Onunla birlikte pandemiyi de atlatırsak ilimizin turizm anlamında tanıtımına çok ciddi bir katkı sağlayacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim