Turkishtime dergisinin, şirketlerin Ar-Ge çalışmalarını değerlendiren geleneksel araştırması “Ar-Ge 250” sonuçlandı. T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezine sahip şirketlerin yıllık performansını ölçen listede Aksa Akrilik de yer aldı. Aksa Akrilik, iki yıl üst üste listeye katılarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye’de yalnızca Aksa Akrilik tarafından üretilen ve ihracatta stratejik payı bulunan akrilik elyafın yeni kullanım alanlarını bulmak amacıyla 2015 yılında faaliyete alınan Aksa Akrilik Ar-Ge merkezinde çalışmalar devam ediyor. 2019 yılı boyunca, Ar-Ge faaliyetlerine 13 milyon Türk lirasını aşan miktarda yatırım gerçekleştirildi. Böylelikle, Turkishtime dergisi tarafından şirketlerin bu alandaki yatırım miktarlarına göre hazırlanan “Ar-Ge 250” listesinde bu yıl da yer bulan Aksa Akrilik, genel sıralamada 102. olmayı başardı. Öte yandan, yürütülen 31 proje ile “Proje ilk 100”ün içerisine de dahil oldu.

“Ülkemize artı değer kazandırıyoruz”

Stratejik hedefleri doğrultusuna Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş şunları dile getirdi; “Ar-Ge, Aksa Akrilik’in öncelik verdiği bir alan. Her yıl bütçemizin önemli bir kısmını Ar-Ge’ye ayırıyoruz. 2020’nin ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54 daha fazla kaynak ayırdık. Kalıcı etkiye sahip antimikrobiyal tekstil ürünü Everfresh başta olmak üzere, pek çok inovatif projeyi hayata geçirdik. Çalışmalarımızın meyvesini toplamak bizleri çok mutlu ediyor. Her bir üyesi alanında uzman Ar-Ge ekibimizi ve tüm Aksalıları kutluyorum. Ar-Ge merkezimizde Türkiye’ye artı değer kazandırmayı sürdüreceğiz.”

1971 yılından beri Yalova’da faaliyet gösteren Aksa Akrilik, 1200’den fazla çalışanı, yıllık 330 bin ton üretim kapasitesi ve 502 bin metrekarelik alana yayılan üretim alanıyla dünyadaki en büyük, Türkiye’deki tek akrilik elyaf üreticisi konumunda.

Editör: TE Bilişim