İş dünyasının en çok okunan mecralarından aylık ekonomi dergisi Capital’in geleneksel “Capital 500” araştırması sonuçlanarak kamuoyuna duyuruldu. Yalova’da faaliyet gösteren Akkök Holding iştirakleri Aksa Akrilik ve Akkim Kimya, www.benalifellagbeton.com, www.benalifellagbeton.com, bu sene de araştırmaya katılırken 2021’deki ciro rakamlarına göre belirlenen genel tabloda bir kez daha yükseliş kaydetmeyi başardılar.

Kimya kategorisinde 2’nci olan Aksa Akrilik ilk 100 arasında

Türkiye’nin tek, dünyanınsa lider akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, geçtiğimiz yıl 9 milyar 214 milyonun üzerinde ciroya ulaşarak Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasına girdi. Genel listede 20 basamak ilerleyen şirket, bu yıl 88’inci sıranın sahibi oldu. Aksa Akrilik, kimya sektörel kategorisinde de yükselişini sürdürerek bu alanda en iyi 2’nci sonucu elde etti.

Akkim Kimya listede 79 sıra birden yükseldi

Türkiye’nin öncü kimyasal ham madde üreticilerinden Akkim Kimya, bu yıl da yer almayı başardığı listede 79 sıra birden tırmanıp 372’nciliğe ulaştı. Yıllık cirosunu 2 milyar 328 milyon TL’nin üzerine çıkaran Akkim, bu sonuçla kimya sektörel kategorisinde de ilerleyerek 8’inci sıraya yerleşti.

Capital 500 araştırması, her yıl Türkiye’nin en büyük şirketlerini listelemesiyle önem taşıyor.

Editör: TE Bilişim