Yalova ve ülke bazında memurun yaşadığı sıkıntıların ele alındığı toplantıda Genel Başkan Ali Yalçın sendika üyelerine ve yönetim kurullarına büyük sorumluluklar düştüğünü ve bunun haklı mücadelesinin her platformda yapılması gerektiğine değindi. Devletin kariyer ve liyakat sistemine göre yeniden yapılanması gerektiğini de dile getiren Yalçın, konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Devletin bugün geldiği noktanın sorumlusu bu salondakiler değildir. Sorumlu, öğrencileri Gezi Parkı eylemlerine götürenler, işini savsaklayanlar ve yanlış yapanlar; okulların bahçesinde siyah tişörtle yatıp mesaj vermeye çalışanlardır. Okulları politize etmeye çalışanlar, bulunduğu görevi bu millete, bu devlete karşı sorumluluk olarak değil, sorumsuzluk olarak yerine getirenlerdir. Bu nedenle, ‘Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi’ raporunu yayımlayarak, devletin kariyer ve liyakate göre yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkat çektik’

Eğitimcileri rencide edecek her sisteme karşıyız

Her zaman çözüm odaklı hareket ettiklerini belirten Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Biz sorunları alt alta sıralamakla yetinmiyor, önerilerimizle çözümün yolunu da gösteriyoruz. Çalışmalarımızla, eylemlerimizle, girişimlerimizle birçok sorunun çözümünü sağladık. Eğitimcileri öğrenci karşısında küçük düşürecek, öğretmenleri rencide edecek her sisteme karşıyız. Çünkü öğretmene saygı azalırsa, eğitime saygı da azalır”

Yetimin yüzünü güldürmeli, iyilikte yarışan sınıfları artırmalıyız

Etiyopya’da yapımı bitmek üzere olan ve kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan, Yalova Memur-Sen üyelerinin ve Yalovalıların sahip çıktığı Yalova Yetimhanesi’nin hayır yemeği toplantısında üyelerle bir araya gelen Ali Yalçın, ‘hayırda yarışın’ düsturundan hareketle Yalova Memur-Sen üyelerinin ülke genelinde ilk sıralarda yer alan bu güzel çalışmalarda öncü rolü üstlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Yetimlere karşı sorumluluklarımız var”

Memur-Sen Yalova İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Uğur Hakan Tan da divan kurulunda bir konuşma yaptı. Tan ise konuşmasında şunlara değindi, “Bu hayır çalışmasına destek veren herkese müteşekkiriz. Memur-Sen olarak değerler sendikacılığı yapıyoruz. Üstümüze düşen her görevi yapmaya gayret ediyoruz. Bosna-Hersek’teki yüz yetime yardımlarımızla bu yolculuğa başladık. İHH ile birlikte Bayırbucak’taki kardeşlerimize yardım gönderdik. Son olarak da Arakan’la ilgili bir çalışmamız oldu. Bizler 2014 yılında başlatılmış olan yetimhane projesine de destek veriyoruz. Memur-Sen olarak bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak, her kesimin ve herkesin insan onuruna yaraşır bir hayat standardına kavuşabilmesi için mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Biz, sendikacılığı, emeğin, alın terinin karşılığının alınması, kamu görevlilerinin haklarının savunulması mücadelesi, haksızlıklar karşısında sesini yükseltmek isteyenlerin çalışma alanı olarak görüyor ve bu anlayışla sendikal yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Alanları yakıp yıkanların, milletin arabası, esnafın camı ve kaldırım taşıyla sorunu olanların aksine, eylemi alanlara çıkmak olarak gördük, hakkını ararken kimsenin hukukuna girmeyen erdemli bir sendikal duruşun adresi olduk.”

Editör: TE Bilişim