Çiftlikköy Sultaniye, Beşyüzevler ve Aşağı Gacık’ta yapılan örtü altı salatalık yetiştiriciliğiyle sezon süresince günlük 150 ton salatalık üretimi yapıldığını söyleyen Kooperatif Başkanı Sarıhan; “Bir önceki yıla göre bu yaz iklim şartları daha sıcak geçti. Bu nedenle üretim azaldı, örtü altı yetiştiriciliği olduğu için sıcaklar verimi de etkiledi. Bu sene üreticilerimiz de başka çeşit ürünlere yöneldi. Bizim kooperatife bağlı üreticilerimizde bu yıl salatalık ekimi azaldı. Salatalığın fiyatının artmasında küresel ısınmanın da etkisi olduğunu düşünüyorum. 2010 yılında da aynı etki yaşanmıştı ve fiyatlar yükselmişti. Ege ve Akdeniz’de de sıcaklar dolayısıyla verim düştü, fiyat artışında tüm bunlar etken” diye konuştu.

Kooperatif olarak yıllık yirmi bin ton salatalık üretimiyle ilçe önemli katma değer sağladıklarını kaydeden Sarıhan; “Salatalık üretimi yılda iki sezon yapılır. Bir sezonda yaklaşık kooperatif olarak on bin ton üretim yapıyoruz. Ürettiğimiz salatalıkları marketlerden çok İstanbul Bayrampaşa Hali’ne gönderiyoruz. Ürünlerimizin elimizde kalması mümkün değil. Kurduğumuz kooperatif aracılığıyla üreticimiz pazarlama sorunu yaşamıyor” dedi.

Yalova’da Çiftlikköy Sultaniye Mahallesi dışında ağırlıklı olarak Kazımiye Köyü, Hacımehmet, Elmalık, Koruköy ve Tavşanlı’daki seralarda  salatalık üretimi yapılıyor.
Editör: TE Bilişim