TAİSAD Başkanı Atılgan; Tataristan Cumhurbaşkanı RustamMinnihanov ile Bursa Hilton Otel’de düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı RustamMinnihanov, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy ve işadamları katıldı.

"Tataristan'a gelin her türlü desteği vereceğiz"

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da Türk işadamlarını Tataristan'a yatırım yapmaya çağırarak, "Tataristan Cumhuriyeti için Türkiye ortaklardan en önemlisidir. Tataristan'da yabancı ortak sermaye ile ekonomik kuruluşlar bazında birinci yeri Türkiye almaktadır. Eskiden bizim ilişkilerimiz sadece enerji inşaat sektörleri ile sınırlı idi. Ama biz yeni projelere el atıyoruz ve Türkiye’ye gelmemizin en önemli sebebi ise Otomotiv Sektöründe Marmara Bölgesinin özellikle Kocaeli-Yalova-Bursa üçgeninin Türkiye’nin Detroit’i konumunda olması. Tataristan da Rusya Federasyonu'nun Detroit’i konumundadır." şeklinde konuştu.

Bu tür görüşmelerle ikili ilişkilerin daha da geliştirileceğine dikkat çeken Tataristan Cumhurbaşkanı RustamMinnihanov, "Bizim bu işlerimizin de artık sonuçlarını görmeye başladık. Türkiye'den önemli firmalar gelerek burada yatırım yapıyorlar. Rusya hızla ilerlemekte, biz de bu kapsamda Türkiye ile çalışmak istiyoruz. Sayın Putin'in de dediği gibi Rusya'da 2020 yılında 25 milyon kalifiye eleman için işyeri açmamız gerekecek ve bunu birlikte yapmak istiyoruz." dedi. Ardından karşılıklı görüşmelerle ikili ilişkilerin artırılması ve ekonomik bağlantıların sağlanması konusunda görüşmelerde bulunuldu.

“Tataristan'a yatırımlar artacak”

TAİSAD Başkanı Hasan Atılgan, "150 milyon nüfusu, 1 trilyon doları aşan milli hasılası, 775 milyar dolarlık dış ticareti çok zengin doğal kaynaklarıyla dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Rusya Federasyonu'nu özellikle Tataristan’ı otomotiv yan sanayi olarak çok önemsiyoruz” dedi. Atılgan, ''Tataristan ile otomotiv alanında işbirliğine hazırız. Ülkemizin otomotiv sektöründe yakalamış olduğu dünya standardı  Tatar otomotiv endüstrisine ciddi katkılar sağlayabilir” dedi.

Atılgan, “Önümüzdeki dönemde otomotiv sektöründe Tataristan’a işadamları heyeti organize ederek, yatırım ve ticaret büyümesi ve gelişmesi için gayretli çalışmalar yapacağız." dedi.
Editör: TE Bilişim