Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu Yalova'ya geldi. Yalova Üniversitesi merkez kampus alanını ve TİGEM sahilini gezen bakan yardımcısı Kavranoğlu'na Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu eşlik etti.

Çalışmaların geldiği nokta hakkında bilgi alan bakan yardımcısı Kavranoğlu Yalova Üniversitesinin ülkenin en iyi üniversitelerinden birisi olacağına inandığını söyledi. Üniversite bünyesinde oluşturulacak olan Tekno-Park'a da bakanlık olarak tam destek vereceklerinin altını çizen Kavranoğlu, "Burada evimizdeyiz. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ağabeyimizi ziyaret ediyoruz. Kampüsün kurulacağı bu alan gerçekten muhteşem bir yer. Allah tamamına erdirsin. Ülkemizin geleceğini oluşturacak ve ülkemizi kalkındıracak olan gençlerimizin burada eğitim alarak bilim ve teknolojide ülkemizi ileriye götürecekler. Böylesi güzel bir üniversitenin kuruluşunu yapmak da Niyazi Eruslu hocamıza nasip oldu. Hepimizde destek olmaya devam edeceğiz. Bu üniversitenin ülkemizin en iyi üniversitelerinden birisi olması için gayret göstereceğiz. En kısa sürece elektronik ve haberleşme bölümünün de 2014 yılı içerisinde açılmasını istiyoruz. Yine burada bir tekno park kurulacağını duydum. Üniversite sanayi işbirliği açısından tekno parklar büyük önem taşıyor. Bu mükemmel fikrin bakanlık olarak bizde sonuna kadar arkasında olacağız" dedi. 

Bakan yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun ziyaretinden son derece mutlu olduğunu dile getiren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise, "Sayın bakanımıza gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızın da desteği ile gelecekte hem tekno park hem de üniversiteyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.   

Editör: TE Bilişim