Yalova Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesinin netleşeceği Kasım ayı bütçe dönemi görüşmelerine gerçekleştirilen ilk oturumla başlandı. Bu kapsamda belediyenin bütçe talebi de netlik kazandı. Yalova Belediyesi 2021 yılı için Belediye Meclisi’nden 280 milyon TL bütçe talep etti. Bilindiği üzere Yalova Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi ile 215 milyon 743 bin TL’ydi. Yani belediye bu yılki bütçede 65 milyon TL’lik bir artış talebinde bulundu. Belediyenin bütçe talebi ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Komisyon talebi görüşüp hazırlayacağı raporla meclise sunacak. Ardından meclis komisyondan geldiği hali ile bütçeyi onaylayacak.
“İzmir’e yardıma hazırız”
Öte yandan belediye meclisinin Kasım ayı oturumlarının başlangıcında söz alan Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ise İzmir’de yaşanan deprem dolayısıyla üzüntüsünü dile getirdi. Tutuk, “İzmir ilimizde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde can kayıplarımız ve yaralılarımız var. Bu 17 Ağustos Marmara Depremi’ni yaşayan bizleri derinden üzdü. Allah hayatını kaybedenlere rahmeti ile muamele eylesin ve yaralılara da acil şifalar nasip etsin. Biz Yalova Belediyesi olarak İzmir ilimizin yaralarının sarılması için her türlü yardıma hazırız. Bu konuda İzmir Belediyesi’ne de yardıma hazır olduğumuzu bildirdik. Onlardan gelecek talebe göre gereken ne varsa yapacağız” diye konuştu.
İmar konuları komisyonda görüşülecek
Yalova Belediye Meclisi Kasım ayı olağan oturumu gündeminde yer alan imar konuları da görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na sevk edildi. Komisyon bu konuları görüşerek yeniden meclise sunacak. Yine Yalova’da ki bazı sokaklara isim verilmesine yönelik belediyeye ulaştırılan talepler de meclis tarafından İsim verme Komisyonu’na iletildi.

Yalova Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantıları 2. Oturumla devam etti. Meclis 2021 yılı bütçesinin onaylanacağı bu meclis döneminde plan ve bütçe komisyonunda bütçe görüşmelerinin devam etmesi nedeniyle 20 Kasım 2020 Cuma günü yeniden toplanarak bütçeyi onaylayacak.
Meclisin 2. Oturumunda komisyonlara havalesi gereken maddeler görüşülerek havaleleri gerçekleşti. Gündemde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yalova Belediyesi’ne Sıfır Atık Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan 3 milyon TL’lik hibe için ek bütçe yapılması talebi de oy birliği ile kabul edildi.
Meclis, Yalova Belediyesi’nin 2021 yılı bütçe talebini de Pazartesi günkü mecliste görüşerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etmişti. Komisyonun görüşmeleri devam ettiği için ve bütçenin Kasım ayı içerisinde netleştirilmesi gerektiğinden Yalova Belediye Meclisi görüşmelerini 20 Kasım 2020 Cuma günü gerçekleştirmek üzere ara verdi. Komisyon hazırladığı raporu bu tarihte meclise sunacak ve meclis ise talebi onaylayarak belediyenin bütçesini netleştirecek.

 

Editör: TE Bilişim