Yalova Belediyesi tarafından 5 Ekim'de Yalova'da yapılacak Sağlıklı Kentler Toplantısı sırasında Organik Ulaşım Projesi kapsamında resmen uygulamaya girecek olan bisiklet yollarıyla bisiklet kullanımının artacak olması da ikinci el satıcıları ve tamircilerinin umutlarını arttırıyor.

Yalova’da günden güne artan bisiklet kullanıcılarının bisiklet tamircilerinin ve ikinci el bisiklet satışlarını arttırdığını söyleyen tamirci Hasan Koray Özkemer, “Bisiklet yollarının yapılması bisiklet kullanımını arttırdı. Yolların yapılmasıyla daha sağlıklı bir ulaşım alternatifi oldu. Bisiklet yollarının yapılmasının ardından Yalova’da her yaş grubundan bisiklet kullanıcısı sayısı artmaya başladı.

Özellikle ikinci el bisiklet satışlarında yaz aylarında işlerimiz oldukça iyiydi. Şu anda biraz durgunlaştı. Ancak Yalova Belediyesi’nin yaptığı bisiklet yolları sayesinde bizim de işlerimiz artık daha iyi. Ancak bisiklet yollarına bazen araba park edildiği şeklinde müşterilerimizden sitemkar sözler de duyuyoruz. Bu yolların amacına uygun şekilde kullanılması da bisiklet kullanıcılarını özendirecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim