Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından geçtiğimiz Mart ayında toprağa damlama sulama ile bakteri taşıyan faydalı nematodlar verilmek suretiyle yapılan biyolojik ve biyoteknik mücadelenin sonuçlarını değerlendirmek üzere Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer ve teknik personellerle Kadıköy'deki kesme çiçek üretim serasına yaptığı ziyarette mücadelenin sonuçlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Kesme Çiçek Üreticisi Yılmaz Tavşan geçtiğimiz yıl Çiçek Tripsinden dolayı çok büyük kayıplar yaşadığını, bu yıl ise yapılan biyolojik ve biyoteknik mücadele sonrasında kesme çiçeklerinin durumunun çok iyi olduğunu belirterek Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Biyolojik mücadele

Geçtiğimiz Mart ayında yapılan mücadeleyle Nematodlar toprakta bulunan çiçek thiripsi larvalarını bulup taşımış olduğu bakteriyi bu larvalara bulaştırarak ölmelerine neden oldu. Aynı zamanda biyoteknik olarak çiçek thiripsini çeken mavi yapışkan tuzaklar seraya asılarak ergin tihiripslerin yakalanması ve zararlının popülasyonunun düşmesi sağlandı. Böylelikle geçtiğimiz yıl Çiçek Tripsinden dolayı büyük kayıplar yaşayan üreticinin kesme çiçek üretiminde önemli artış sağlandı.

Editör: TE Bilişim