Yalova Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin esnafın yapılandırma fırsatını kaçırmaması gerektiğini söyledi. Çetin, "Devlet borçlarını yapılandırmayandan alacaklarını icra yolu ile tahsil edecek" dedi.
7 bin 500 kayıtlı esnafın bulunduğu Yalova'da esnafın büyük çoğunluğunun devlet kurumlarına ya da bağlı oldukları odalara borcu var. 31 Ekim 2016 tarihine kadar sürecek başvurularla bu borçların yapılandırılması ve faizsiz halleriyle ödenmesi imkanı var. Devlet tarafından getirilen yapılandırma fırsatının kaçırılmaması gerektiğini belirten Yalova Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, "Bugüne kadar da devletin alacaklarına yönelik yapılandırma yapılmıştı. Ancak ilk defa bu denli kapsamlı bir yapılanmaya gidildi. Bu yapılandırma esnafımız için çok büyük bir fırsat. Bu fırsatı kaçırmayan esnaf kendisi kazanır. Bu yapılandırmadan faydalanmayan ve devlete borcu olan esnaflardan borç tahsili icra usulü ile gerçekleştirilecektir diye düşünüyorum. Örneğin devlet odalardan giderleri gelirinden fazla olanları kapatma yoluna da gidecek. Bu durumda da odalar alamadıkları aidatları icra kanalıyla tahsil etmek zorunda kalacak.
Şu anda Yalova'da 7 bin 500  kayıtlı esnaf var. Bu esnafların çoğunluğunun devlet kurumlarından, odalara kadar borcu var.  Eğer bu esnaflarımız borçlarının yapılandırılmasına yönelik bu fırsatı kaçırırsa kepenk kapatmak zorunda kalır" dedi. 

Editör: TE Bilişim