İşkur Yalova İl Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak düzenleyecekleri çiçek sabun yapımı kursuyla 40 gün sürecek eğitim sonucunda ev kadınlarının yeni bir iş olanağına kavuşacaklarını belirten Sapo Sabunculuk  yetkilisi Şükrü Topcuoğlu, atölyenin açılmasının üzerinden henüz iki hafta geçmesine rağmen ticari olarak bağlantılarını gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi.

Yalovalı kadınlara yeni istihdam alanı yaratırken Yalova ekonomisine katma değer sağlamayı amaçladıklarını belirten Topcuoğlu, “Yalova’da ilk olan çiçek sabun atölyesinde Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak düzenlenecek olan kursta usta öğretici eğitim vereceğiz. Bu kurs sonunda eğitim alan kursiyerlerimiz, atölyemizde çalışarak kendilerine ve aile bütçesine katkıda bulunacaklar. Böyle bir projeyi Yalovalılara sunmaktan ve bu alanda ilk olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Çiçek sabun projesinin ticari potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Topcuoğlu, “Geçtiğimiz hafta içerisinde İstanbul’da hediyelik eşya fuarının ziyaret ettik, orada stant açtık, önümüzdeki yıl için de fuardan davet aldık. İDO Yalova İskelesi’nde bulunan BTA firmasıyla anlaştık, orada da ürünlerimiz satışa sunulacak. Ayrıca atölye olarak vatandaşlardan ve kurumlardan özel siparişler almayı sürdürüyoruz” diyerek çiçek sabunun talep edilen bir hediyelik eşya olduğunu kaydetti.

Yalova’da iki yıldır meyve ve bitki sabunları ürettiklerini belirten Sapo Sabunculuk Yetkilisi Şükrü Topcuoğlu kardeşi Zeki Topcuoğlu ile birlikte girişimde bulunduğu çiçek sabun projesinde de iddialı olduklarını söyledi. İşkur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Sapo Sabunculuk atölyesinde açılacak çiçek sabunu yapım kursuyla  ilk kez bu alanda eğitim alacak olan Yalovalı kadınların da işi hazır olmuş olacak. Atölyede ayrıca işi hiç bilmeyen ancak bu işi yapmaya hevesli Yalovalı ev kadınlarını da beklediklerini ifade eden Şükrü Topcuoğlu, “Kendisini bu alanda yetiştirip, gelir sağlamak isteyen kadınlarımıza da kapımız açık"  diye konuştu.

Çiçek sabun nasıl yapılıyor?

Dekoratif ve hediyelik eşya amaçlı imal edilen çiçek sabun yapımında ilk aşama sabunun rendelenmesiyle başlıyor. Ardından rendelenmiş sabuna az miktarda su eklenerek hamur haline getiriliyor. Hamur haline gelen sabuna esans ve istenilen renge göre kumaş boyası ilave edilerek malzeme  imalata hazır hale getiriliyor. Bundan sonraki aşamada ise kalıp haline getirilen sabun kesilerek, elde istenilen şekil verilerek ürün tamamlanıyor.
Editör: TE Bilişim