Başkan Dağ’a kurul olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Uzuneser, ‘Hobim İşin Olsun’ projesi kapsamında yapılan çiçek sabunlardan hediye etti.

Ev hanımlarının hem el sanatı öğrenip hem de ufak sermayelerle kendi işlerine sahip olmaları için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini dile getiren Uzuneser, “Edirne’de bunun bir benzerini meyve sabunlarıyla yapmışlardı. Biz de Yalova bir çiçek kenti olduğu için çiçek sabunları üretmeye başladık. Hanımlarımıza bu işin eğitimini vererek yeni eğitmenler yetiştirdik. Yalova’da açılan kurslarla hanımlarımızın bu merakını arttırdık. Gerçekten projemiz beklediğimizden de büyük ilgi gördü” dedi.

Çiçek sabunlarıyla hanımların gelir elde ettiğine de değinen Süheyla Uzuneser şöyle devam etti:

“Yalova’da bu kursları verdik. Şimdi sizin de desteklerinizle Çiftlikköy’de de aynı kursları verip ilçenizdeki hanımları da bu işe yönlendirmek istiyoruz. Ayrıca sağladığımız mikro kredilerle de kendi işini kurmak isteyen hanımlarımızı teşvik ediyoruz. Sağolsun Sayın Valimiz de projelerimize çok destek oluyor”

Başkan Dağ, kadın girişimcilerin çalışmalarını çok yakından takip ettiğini ifade ederek “Ben her zaman kadınlarımızın bir iş yaptıkları zaman biz erkeklerden çok daha iyi yaptığını söylemişimdir. Projelerinizi yakından takip ediyor ve başarılı buluyorum. Çiçek sabunu projesinin de Yalova için hem sosyal anlamda hem de ekonomik anlamda kadınlarımıza katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu. Dağ, projeye Çiftlikköy olarak da katılmak istediklerini belirterek kültür merkezi bünyesinde kurs açabileceklerini iletti.

Dağ, şöyle konuştu:

“Hemen bu kursları Çiftlikköy’de de başlatalım. Kültür merkezi bünyemizde verdiğimiz çini gibi el sanatları kurslarına hanımlarımız büyük ilgi gösteriyordu. Eminim bu ilginç ve faydalı kursa da ilgi göstereceklerdir. Biz her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik yaşamda seslerinin daha gür çıkması için elimizden geleni yaparız”

YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Uzuneser, Başkan Dağ’ın eşi Songül Dağ’ı da kurulda aralarında görmek istediklerini iletti. 
Editör: TE Bilişim