Yalova'da süs bitkileri sektörünü bir araya getiren fuar yapıldığı dönemde, her yıl bir bakanı kente getirdiklerini hatırlatan Milletvekili Coşkun, "Bu sene olsa yine bakan getirirdik. Ama neden gitti, kim götürdü bilemiyorum. O fuar, burada olmalıydı. Mutlaka geri getirilmeli diye düşünüyorum" diye konuştu.

Fuar için il dışından 9000 kişi geliyordu

2010'da 8.kez yapıldıktan sonra İstanbul'a taşınan fuar, Yalova'ya kısa sürede büyük bir girdi sağlıyordu. YTSO, SASBÜD ve CYF Fuarcılığın organize ettiği fuarların 7'incisinde ise fuarı 8 ayrı ülke ve 42 farklı şehirden toplam 15 bin 669 kişi ziyaret etmişti. Ziyaretçilerin %65'i profesyonel ziyaretçi, %35'i ise tüketicilerden oluşuyordu. Fuara gelen her 10 ziyaretçiden 6'sını ise il dışından gelenler oluşturmuştu. 

7. fuara 86 firma katılmıştı

4 bin 600 metrekarelik kapalı alanda, 2 bin 450 metrekarelik stand alanında yerli ve yabancı 91 firma, 2010'da yapılan son fuarda stand açıyordu. Açılan standlarda süs bitkileri sektöründeki ürünleri; iç ve dış mekan saksılı süs bitkileri, kesme çiçekleri, fide ve tohum, çiçek soğanı ve tohumu, toprak, torf ve perlit, ambalaj malzemeleri, bahçe aksesuarları, aletleri, dekorasyonu, bitki bakım ürünleri ve kimyasalları, dekorasyon malzemeleri, egzotik ve minyatür ağaçları, gübre ve ilaçları, peyzaj ve bahçe mimarisi, saksı ve sepetler, seralar, sera ısıtma havalandırma malzemeleri, sulama ve fıskiye teknolojileri, süs havuzları sergileniyor ve üretici ile tüketicilere satışı yapılıyordu.
Editör: TE Bilişim