AKP milletvekili Temel Coşkun; ramazan ayının merhamet, dayanışma ve  kardeşliğin en üst düzeyde yaşandığı günler olduğuna vurgu yaparak, “Ramazan ayında hemşehrilerimizle bir arada olmanın, iftar öncesi ve sonrası programlarda vatandaşlarımızla bir araya gelmenin mutluluğu ile Ramazan Bayramına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramı bayram gibi kutlamayı temenni ediyor, bütün hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Yeni Eğitim – Öğretim yılı hazırlıkları sürüyor…

 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında uygulamaya geçecek 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili Yalova’da kademeli geçiş sisteminin benimsendiğini dile getiren Coşkun; çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Geçiş sistemi için tüm önlemler alınmıştır ve gerekli düzenlemeler il Milli Eğitim Müdürlüğümüzce uygulanmaktadır. Çınarcık Anaokulu, Çiftlikköy Genel Lisesi ve Kazimiye İlköğretim Okulu binalarının yapımları tamamlanmıştır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesini planladığımız bu hizmetleri, bu yıl eğitim programına yetiştirmiş bulunmaktayız. İlimizde de yeni eğitim-öğretim yılı için taşımalı eğitim uygulaması ihaleye çıkarılmıştır. Yeter ki okusun diye, devletimiz öğrencilerimizi okullarına kadar götürmekte, öğrencilerimize beslenme destek hizmeti vermektedir.” 

‘Tarımda Ortak Akıl Toplantısı’nın sonuçları alınıyor…

Basın mensuplarına yaptığı bilgilendirme toplantısında; 18 Temmuz’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla Yalova’da yapılan ‘Tarımda Ortak Akıl Toplantısı’nda alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan Coşkun, toplantıda alınan kararların ilgili bakanlık yetkilileriyle paylaşıldığını  ve sonuçların alınmaya başlandığını dile getirdi.

Yalova’nın ve tarımla uğraşan Yalovalılar’ın hükümetin yatırım programlarından istifade edebilmeleri için çaba sarfettiklerini dile getiren Coşkun; hazırlanmış olan Tarım Eylem Planı’nın Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunulduğunu ve bakanlıkça gündeme alındığını vurguladı.

Milletvekili Coşkun; Yalova’da yapılan Tarımda Ortak Akıl Toplantısı -Tarım Eylem Planıyla ilgili Bakanlık tarafından başlatılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: ”Kivi üretiminin geliştirilmesi konusunda, Yalova ilinde dünyadaki kivi otoritelerinin de davet edileceği geniş katılımlı çalıştay yapılması, Kocadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  Nezdinde Kivi Yetiştiriciliği Projesinin 2013 yatırım programına alınarak uygulaması girişimleri başlatıldı.  ‘Yalova Çiçekçilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ kurulması ile ilgili Çiçekçilik OSB’nin içinde bulunduğu ve etüdü yapılan arazide toplulaştırma yapılması ve su kaynaklarının araştırılması çalışmaları gündeme alındı. Yalova’da seracılığın yaygın olduğu köylerde mevcut seraların modernizasyonuyla ilgili proje tekliflerinin yapılması ve Üreticilerimize Ziraat Bankası’nın Düşük Faizli Yatırım Kredileri konusunda geniş kapsamlı bilgilendirme yapılması da yapılacak çalışmalar arasında. Ayrıca Yalova’nın Gıda Lojistik Merkezi olabilmesi için gerekli hazırlıkların yapılmasına ilişkin çalışmalar gündeme alındı. Ordu’dan sonra arıcılıkta Türkiye ikincisi olan Yalova’nın özellikle kestane balının geliştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Armutlu ilçemize de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın söz verdiği önemli bir proje olan ‘Kapaklı Köyü’ne Balıkçı Barınağı yapılması konusunda girişimler başlatılacaktır.”

Editör: TE Bilişim