Kocaeli Valiliği, İşkur, Büyükşehir Belediyesi, KOÜ, Marka, KSO, KOTO ortaklığında gerçekleştirilen fuara Kocaeli başta olmak üzere; Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova illeri de destek verdi. Açılışına ise Bakan Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve iş bulmak ümidiyle fuara gelen vatandaşlar katıldı.

Geçen yıl 207 firmanın 238 stantla hizmet verdiği fuarı 65 bin kişi ziyaret ederken, bu yıl 255 standı 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bakan Ergün yaptığı konuşmada, "İnsanların iş sahibi olma mücadeleleri en önemli mücadeledir. Ülkemize ne kadar çok girişimci çekersek, o kadar çok iş imkanı doğacak. İşsizlik bütün dünyayı kasıp kavuran önemli bir konu. Yüzde 10 civarında birikmiş stok işsizliğimiz var. Onu eritebilmek için yeni modeller belirledik. Gençleri bilişim sektörüne ilgi göstermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim