Yalova Ziraat Odası, Damızlık Holsteın Birliği ve Küçükbaş koyun-keçi yetiştiriciliği birliği tarafından organize edilen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü  kutlanacak. Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla, bugün saat 10’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Cumhuriyet Meydanında gözleme ve ayran dağıtılacak.

Türkiye
Ziraat Odaları  Birliği'nin de üyesi olduğu Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş yıl dönümü olan 14 Mayıs tarihinin 'Dünya Çiftçiler Günü' olarak kabul edildiğini ve bu nedenle 14 Mayıs'ın 'Çiftçiler günü' olarak kutlandığını belirten Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “14 Mayıs, baharın yaza dönüşünün, toprağın ekinlerle bezenip bütün cömertliğini ve bereketini, dünyanın en meşakkatli işini icra eden çiftçilerimize sunmaya hazır oluşunun müjdecisi olduğu, bir gündür.

Günlük yaşamın temel girdilerini sağlayan, ekonomiye büyük katkıda bulunan tarım sektörü, tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşımaktadır. Ülkemiz, coğrafi konumu, iklim yapısı, oldukça verimli toprakları ve su kaynakları ile önemli bir üretim potansiyeline sahiptir. Bu kapsamda 14 Mayıs salı günü saat 10:00 da Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda gözleme, ayran ve karanfil dağıtımı yapılacaktır. Tüm çiftçilerimiz ve Yalova halkımız davetlidir” dedi.

Editör: TE Bilişim