Kurban Bayramına bir aylık geri sayım başlarken, Yalovalılar’ın yüreğine su serpecek açıklama Yalova Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şendoğan Erdem’den geldi. Yalova küçükbaş hayvan üreticilerinin bağlı olduğu birliğin başkanı Erdem, üreticinin elinde yeterince küçükbaş kurbanlık bulunduğunu ve fiyatların makul seviyede kalacağını söyledi.

Küçükbaş kurbanlık fiyatlarında artış beklemediklerini kaydeden Erdem, “Yem fiyatlarındaki artış gerçek üreticiyi fazla etkilemeyecektir. Ancak üretimden çok alım-satım işiyle iştigal eden üreticinin yem fiyatlarından etkilenmesi muhtemel görünüyor. Çünkü gerçek üretici zaten yaz aylarında yem, saman stoğunu yapıyor. Ayrıca birlik olarak sıkıntıda olan küçükbaş hayvan üreticimize de gereken desteği veriyoruz. Bankalar aracılığıyla zor durumda olan birliğimize üye üreticilere de kredi imkanı sağlanıyor” diye konuştu.

Yalova’ya ithal kurbanlık gelmeyeceğini belirten Erdem, “Üreticimizle her zaman birlik olarak irtibat halindeyiz. Üreticimizin elinde yeterince küçükbaş kurbanlık var, bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz” diyerek kurbanlıklarda sürpriz artış olmayacağını kaydetti.

Yalova Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şendoğan Erdem, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının bu yıl büyüklüğüne göre 400 ile 900 Lira arasında değişeceğini vurguladı.
Editör: TE Bilişim