Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muammer Şener, yapılan düzenlemeyle 1 Mayıs 2013’ten itibaren esnaf kredi faiz oranlarında ve kesintilerinde indirime gidildiğini söyledi.

Yalovalı esnafları söz konusu yeni düzenlemeyle ilgili olarak bilgilendiren Şener yeni faiz oranları ile ilgili şöyle konuştu:  “Sayın Başbakanımızın da açıklamış olduğu üzere, 1 Mayıs 2013 tarihinden geçerli olmak üzere, vadesi bir yıla kadar olan kredilere uygulanacak faiz oranı %4 (Bankaca bu krediler için belirlenen cari faiz oranı %8), vadesi 1 yıldan fazla olan krediler için uygulanacak faiz oranı ise %5 (Bankaca bu krediler için belirlenen cari faiz oranı %10) olarak yeniden belirlenmiştir.

%3 olan bloke sermaye kesintisi %1.5’e,  %2 olan Kooperatif masraf karşılığı kesintisi %1.5’e ve %1 olan üst kuruluş katılım payı kesintisi %0.5 (binde beşe) düşürülmüştür. Risk fonu kesintisi ise aynen (%1) devam etmektedir. Yapılan bu düzenleme ile toplamda %7 olan kesinti oranımız %4.5 gibi makul bir seviyeye çekilmiş bulunmaktadır. Ayrıca, bankaca alınan istihbarat ücretleri tamamen kaldırılmış ve %1 olan Banka komisyon oranı %0.5’e düşürülmüştür” dedi.
Editör: TE Bilişim