YESO Başkanı Necati Erbul, Yalova Emlakçılar Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini makamında konuk etti. Burada söz alan ve Emlakçıların yaşadığı sorunları anlatan Yalova Emlakçılar Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, korsan tabir edilen kayıtdışı ve yetkisiz emlakçılık yapan kişilere karşı ortak hareket etmek istediklerini dile getirdi. Bu anlamda YESO’nun tutumunu bildiklerini de dile getiren Yılmaz, sorunlarına çözüm için harekete geçen YESO’ya teşekkür etti.
Emlakçılık sektörünün Yalova’da belirlenen kriterler doğrultusunda yasalara uygun bir şekilde yapılmasının hem esnaf ve hem de vatandaş açısından son derece önemli olduğunu ifade eden YESO Başkanı Necati Erbul ise, “
Emlakçı esnafımız vergi dairesine ve odalara kaydolup çalışıyor. Her şeyi yasal prosedüre uygun sürdürüyor ve devlete olan yükümlülükleri yerine getiriyor. Ancak, hiçbir kaydı olmadan korsan emlakçılık yapanlar yüzünden zor durumda kalıyorlar. Bu noktada Emlakçı esnafımızın haklarını savunmak gereklidir ve YESO bu konuda gereken her şeyi yapacaktır. Öncelikle Emlakçı esnafımızla bir araya gelerek istişareler gerçekleştireceğiz. Ardından da gereken adımları tek tek atmaya başlayacağız. Emlakçı; emlak danışmanlığı konusunda eğitim almış, sertifikalı kişidir. Yaptığı işlerle referans alınabilen ve vatandaşlarımıza yatırım önerisinde bulunabilen, vergisini ödeyen, ofisi, adresi olan kişidir. Bir de bunlardan farklı olarak ayaklı emlakçı diye tabir edilen korsan kişiler var. Bir tarafta vergisini düzenli ödeyen kayıtlı ve güvenli emlak danışmanları, diğer tarafta ise; size güvensiz bir ortam sunan korsan emlakçılar var” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim