38 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Muammer Şener, önümüzdeki hafta sonu Cumartesi günü yapılacak seçimde de tek aday olarak adeta rekor kıracak. Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde başkan Muammer Şener öncülüğünde yönetim ve denetim kurulları kongre öncesinde bir araya geldi. Kooperatiflerinin çok iyi durumda olduğunu söyleyen Başkan Şener, “Türkiye genelinde 1000 kooperatif içerisinde ikinci sırada yer alıyoruz. Devletimizin vermiş olduğu yüksek kredileri esnaflarımıza verebiliyoruz. Türkiye’deki kooperatifler arasında belli bir kategori var 7’ye kadar. Ankara’da Cumhurbaşkanımız öncülüğünde düzenlenen toplantı öncesinde bu kredileri vermiyorlardı.  Toplantıda bu 1 ile 2 olan kooperatifler 500 bin TL verebiliyordu, geri kalan kooperatifler 300 bin TL, 400 bin TL veriyordu. Ama Cumhurbaşkanımız Haziran ayına kadar geçici olarak esnafın sıkıntısı olduğu için az kredi veren kooperatiflerin de 500 bin TL verme imkanı sağladı. Klasmanımız aşağı yukarı 250 bin TL’yi buluyor ve dağıtıyoruz. Geri dönüş takibimiz gayet iyi verdiğimiz kredilerin durumunda. Burada esnaflarımızı takdir etmemiz gerekiyor. Bu ekonomik sıkıntıda kredilerini ödeyip kooperatifimize sahip çıkıyorlarsa bir teşekkürü de hak ediyorlar. 1951 yılında kooperatifler kuruluyor ülke genelinde, Yalova’da ise 1964 yılında kurmuşlar büyüklerimiz. Kooperatifimiz kurulalı 51 sene oldu ve bu zamana kadar şehrimiz esnafına devlet destekli kredi dağıtıyoruz. Kuranlardan, buraya kadar getirenlerden, sebep olanlardan Allah razı olsun. Bundan sonra hep birlikte bir arada olacağız, birbirimizi seveceğiz, sayacağız, destekleyeceğiz. Biz burada insanlarımızı mutlu etmek için uğraşıyoruz. Devletin bize verdiği imkanı insanlarımızın yararına kullanıyoruz, hiçbir zaman kimseye tepeden bakmadık bundan sonra da bakmayacağız. Hep birlikte karar verdik, sıkıntısı olanın sıkıntısını çözdük. Bu zamana kadar işimizi doğru yaptığımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Kooperatifimizi ülke sıralamasında ikinci yaptık’

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini ilk aldıklarında batık halde olduğunu, biraz düzelttiklerini ve sonrasında acı bir deprem yaşadıklarını söyleyen Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muammer Şener, “Depremin sıkıntılarını hallettik arkasından başka sorunlarla uğraştık. Fakat esnafımız, kooperatifimizle öyle bir bağ kurdu ki, bütün bu sıkıntıları yaşadığımız halde aldılar kooperatifi, bugün Türkiye genelindeki 1000 kooperatif içerisinde Yalova’yı ikinci sıraya yerleştirdiler. Bu sebeple insanlarla diyaloğumuz her zaman güzel olmalı, onları seveceğiz. Kendinizi esnafın yerine koyduğunuz zaman onun psikolojisiyle hareket ettiğiniz zaman bütün sorunlarınız çözülüyor. Bizim yaptığımız işler diğer odalar gibi değil, esnaflarımıza her türlü yardımı etmek üzerinedir. Türkiye genelinde 36 tane bölge birliği var bizim birliğimiz Marmara Bölgesi oluyor. Gebze’den başlayıp Kütahya ve Balıkesir’e kadar Bursa 7. Bölge’ye bağlıyız, 7. Bölgede 45 kooperatif varız. Kooperatiflere işi düzgün olan parası olan kimse gelmez. Buraya gelenin esnafın muhakkak bir sıkıntısı vardır. Biz seçilirken yönetici olarak seçiliyoruz ama oda bir yere kadar. Çünkü öyle bir duruma geliyoruz ki yöneticiliği bir kenara itip idareci olmaya başlıyorsunuz” dedi.

‘Kongremize tüm esnaflarımızı bekliyoruz’

28 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 13:00’da Bahane Kafe’de kongreleri olduğuna değinen Başkan Şener, “Normalde kongremiz 2024 yılında olması gerekiyordu ancak merkez birliğimizin olağanüstü kararıyla 2023 yılına aldılar ve bizim bundan önceki kongrede aldığımız karar gereği 3 yıla çıkartmıştık biz kongreleri onu da 4 yıla çıkartacaklar. 4 yıla çıkartacaklar ancak 2 yılda bir kongre yapacağız. Biri hesap kongresi olacak diğer normal kongre olacak. Türkiye genelinde tüm kooperatifler seçimli kongreye gidecek. Bizim kongremizde bu ayın 28’inde saat 13:00’da Bahane Kafede yapacağız. Amacımız tabi her şeyi güzel yaptığımız için tabi kongremizin de güzel olması. Biz bir hizmet veriyoruz ve son limitimiz aşağı yukarı 247 milyon 900 bin TL para dağıtmışız Yalova’ya. Esnafımızın üzerindeki paramızda 188 milyon 773 bin TL. tabi bunlar çok güzel bizim bu 247 milyon 900 bin TL’ye karşı alamadığımız paranın takip oranı 7.17.  yani 100 TL’de sanırım 7 kuruşa tekabül eden bir miktar. O sebeple çok iyiyiz bu konuda. Dağıttığımız paranın 7.17’lik kısmı geriye dönmedi buda tabiri caizse devede kulak bile değil. Kongrede konuşmalarımızı yapacağız, 2 yıllık icraatlarımızı anlatacağız, Bursa’dan 7. Bölgeden misafir arkadaşlarımız katılacak kongremize. Her kooperatifin başkanıyla tanıştığınız zaman orada bir kapınız oluyor demektir. Kooperatifler arası iletişimimiz çok iyi ve her zaman birbirimizin yardımına koşuyoruz. İnşallah kongremiz iyi geçer bu meyanda da mühim olan orada üyelerimizin çoğunu getirebilmek. Bizim yaptığımız işlerin aynası cetvele atılan imzalardır. Ne kadar çok imza attırırsak o kadar çok bizim bölgeye karşı prestijimiz, gücümüz artar. O sebeple önümüzdeki 3-4 gün içerisinde karşılaştığımız arkadaşlarımıza kongremizi söyleyelim, katılmaları gerektiğini belirtelim ve yoğun bir kalabalıkla kongremizi yapalım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim