Çınarcık Belediyesi Zabıta ekipleri hafta boyunca gıda ürünlerinin satıldığı dükkanlar ve market zincirlerinde raf ve kasa fiyatı denetimlerini periyodik olarak takip ediyorlar.

Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapan Çınarcık Belediyesi Zabıta ekipleri, fazla ücretin ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını da kontrol ediyorlar.

Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırıyorlar.

Çınarcık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, gıda, genel temizlik, fiyat etiketi, etiketlerin mevzuata uygun olup olamadığı ve reyonlarda bulunan ürünlerle kasadan geçirilen ürünlerin fiyat karşılaştırmalarında, etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiği takdirde raporu, Ticaret Bakanlığının ilgili birimlerine iletiyorlar.

Vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenilir piyasa şartlarında alışveriş yapabilmelerini sağlamak maksadıyla Çınarcık Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerini belirli periyotlarla sürdürecekler.

İletişim:

Adres: Harmanlar  Mahallesi Belediye Sokak No:5 Çınarcık / YALOVA
Telefon : 444 04 77
Web Sitesi: www.cinarcik.bel.tr

Editör: TE Bilişim