İl Özel İdaresi’nin bütçesinden ayrılan ödenekle yaptırılmasına karşın, kısa bir süre sonra nakil hattı ve trafonun çalınmasından sonra ne olacağını gündeme getiren İl Genel Meclisi’nin Armutlu temsilcisi MHP’li Atalay Beştaş, “Trafo ve hat bittikten sonra hırsızlar tarafından bu trafo çalındı. Şu anda boş olarak duruyor. Bunun akıbeti nedir, bu dönemde tarımsal sulamaya yetişecek mi? Hırsızlar yakalandı mı veya bunun telafisi yapılacak mı” diye sordu.

“Hırsızlarla ilgili dava sürdüğü için yeni yatırım yapılamıyor”

Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış ise Beştaş’a konuyla ilgili olarak yetkili birimlere ne olacağını kendisinin de sorduğunu belirterek,  “Bu durumun akıbetini sorduğumda, orada hırsızlık olunca dava konusu olmuş o dava devam ederken ve o hırsızlar yakalanıp o dava sonuçlanmadan yeni bir para harcayamadıklarını söylediler.  O nedenle dava sonucunu beklemekte olduklarını belirttiler. Ama hem Meclis hem İdare bunun gerçekleşmesi için azami gayret göstereceklerini söyledi” diye bilgi verdi.

Fıstıklı köylülerinin suçu ne?

Tarımsal verimliliğin ve kalitenin artırılması amacıyla damlama ve yağmurlama sulama sistemlerin kullanılmasıyla meyve sebze bahçesi dahil arazilerin vahşi sulama ile sulanmasına son verilerek tarım arazilerinin verimsizleşmesi ve ürün veriminin artırılması amaçlanıyor. Fıstıklı köylüleri ise tarımsal sulamada büyük zaman, emek ve verim sağlayacak olan tarımsal sulama sisteminin enerji hattının bir an önce yenilenmesini bekliyor. 
Editör: TE Bilişim