Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılında uygulamaya konulan “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi" ne yönelik, Yalova’da projeden yararlanmaya hak kazanan 78 genç çiftçiye toplam 2.440.000 TL. değerinde 468 adet damızlık düve kurayla teslim edildi.
Yurtdışından Tigem tarafından temin edilerek getirtilen düvelerin dağıtımına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı, Şube ve İlçe Müdürleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Kulaber,  İl/İlçe Genç Çiftçi Yürütme Ekibi ile Projeden yararlanmaya hak kazanan Genç Çiftçiler katıldı.
Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla 2016/8540 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2016 yılında uygulamaya konulan “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi” projesi çerçevesinde Yalovadan 52’ si kadın, 26’ sı da erkek olmak üzere 78 çiftçiye 6 ‘şar adet olmak üzere toplam 468 adet damızlık düve İl Müdürü Suat Parıldar’ın çektiği kurayla dağıtıldı.
İl Müdürü Suat Parıldar hayvanların dağıtımında yaptığı konuşmada  “Her bir genç çiftçimize 30.000 TL. değerinde tamamı ithal 6’ şar adet büyükbaş hayvan veriyoruz. Geçen hafta da 5 genç çiftçimize 200 adet merinos ırkı koyun dağıttık. 2 genç çiftçimize daha 80 adet koyunu önümüzdeki günlerde dağıtacağız. 34 genç çiftçimize de Seracılık, Süs Bitkileri, Kivi ve Arıcılık konularında yine 30’ar bin lira değerinde destekler verdik. Bakanlığımızca uygulanan projeden Yalova’dan 119 genç çiftçimiz yararlanıyor. Projeden yararlanacak genç çiftçilerimizin çoğunluğunu kadın çiftçilerimiz oluşturuyor. Dağıttığımız bu hayvanlarla Yalova’da hayvancılığın kısa zamanda büyük gelişme göstereceğine inanıyor, bu projenin ülkemize, ilimize ve bu projeden istifade edecek ailelere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Proje kapsamında Altınova’dan 17 çiftçiye 102, Armutludan 4 çiftçiye 24, Çınarcık'dan 6 çiftçiye 36, Çiftlikköy'den 21 çiftçiye 126, Termalden 7 çiftçiye 42 ve Yalova Merkezden 23 çiftçiye 138 adet büyükbaş hayvan dağıtıldı. Saat 17.00 ‘de başlayan dağıtım sabah saatlerine kadar devam etti.
Genç çiftçiler proje uygulanmaya başladıktan sonra en az 3 yıl hayvancılık faaliyetini devam ettirecekler. Proje kapsamında alınan hayvanlar bu süre içerisinde satılamayacak veya başkasına devredilemeyecek.  

Editör: TE Bilişim