Yalova’da girişimci sayısının artması için Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Müdürlüğü’nce Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başlatılmıştı. Tamamlanan eğitimin ardından sertifika töreni düzenlendi. 4 gün süren eğitim sonucunda toplam 58 kişiye sertifika verildi. YTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte sertifikaları, YTSO Başkanı Tahsin Becan, KOSGEB Yalova Müdürü Oya Eryiğit ve yönetim kurulu üyeleri verdiler.
150 bin TL’ye kadar destek
Eğitim süreci içerisinde daima işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen KOSGEB Yalova Müdürü Oya Eryiğit, bundan sonraki destek sürecinde de işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi. “50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 100 bin TL geri ödemeli, 150 bin TL’ye kadar destek veriyoruz” diyen Eryiğit, “KOSGEB olarak 2013 yılından bugüne kadar yaklaşık 180 tane girişimcimize 2 milyon 800 bin TL civarında bir ödeme yaptık. Geçen yıl ödediğimiz destek miktarı ise baktığınızda toplamda 1 milyon 600 bin TL ama bunun 900 bin TL civarı girişimcilere ödeme olarak gitti” dedi.
Önemli değişiklik
KOSGEB programlarındaki mevzuatta yaşanan değişikliği anlayan Eryiğit, şunları kaydetti: “Eğitimi aldıktan sonraki süreçte iş kurmayı düşündüğünüz anda öncelikle iş planı hazırlayıp bize başvuruyorsunuz. İş planınız değerlendirilecek, kuruldan geçerse biz destek vereceğiz. ‘90 gün içerisinde iş yerinizi kurun ve bizim veri tabanımıza kayıt olarak destek sürecini başlatın’ diyoruz.  Bu önemli bir değişiklik oldu. Dolayısıyla iş kurma sürecine geçtiğiniz yada düşünmeye geçtiğiniz anda mutlaka KOSGEB’e uğrayın. Gerek benden gerekse de uzman arkadaşlardan bilgi alarak yolunuza devam edin. 2017 yılının sonuna kadar kurulmuş işletmeleri yeni kurulacak işletmeleri desteklemeye devam edeceğiz ama 2017 yılından sonra bize gelmeden işletmenizi kurarsanız destekleyemeyeceğiz. O yüzden buna özellikle dikkat edelim.”

Editör: TE Bilişim