Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimlerinin yaklaştığı günlerde Gökhan Duman adaylığını duyurdu. Tea Cafe’de ildeki basın mensuplarıyla buluşan genç iş insanı adaylığının gerekçelerini paylaştı.

“İsmail Başkan Esnafın Yıllardır Sesi Olmadı”

Mevcut başkan İsmail Mutlu’nun yıllardır esnafın sesi olamadığına vurgu yapan Gökhan Duman,” Mevcut başkan maalesef görev süresi içerisinde esnafı doğru düzgün ziyaret dahi etmedi. Pandemi döneminde de esnafın sesi olabildiğini düşünmüyorum. İşte bizi bu yola çıkmaya yönelten şey de tam olarak bu oldu. Bu anlamda yola çıkarken büyüklerimiz ve esnaflarımızla istişareler yaptık. Onların görüşlerini aldık. Amacımız esnafımıza hizmet etmek. Esnafımızın dertlerine çare olmak ve onların sesini ilgili her yere duyurmak” diye konuştu.

“Esnafın odaya aidat ödeme gözüyle bakıyor”

YESO’nun çözüm odaklı olmadığını esnafın sadece aidat ödeme noktası olarak gördüğünü söyleyen Duman,” Biz genç ve dinamik bir yönetim oluşturarak yola çıktık. 2 ayda üyelerimizin 700 tanesine ulaştım. Onlara kendimizi anlattık. Sorunlarını öğrendik. Taleplerini sorduk. Her şeyden öte esnafın esnaf odalarına bakışı kötü. Zira odalar seçimden seçime esnafa gitmiş. Seçim bittikten sonra kimse esnafın kapısını dahi çalmamış. Esnaf Odası sadece aidat ödenen bir yer olarak görünüyor. Oysa biz bu bakış açısını yıkacağız. Esnafımızla oda arasındaki bu mesafeyi kaldıracağız. Esnafımızın her kesimi ile her ay toplantılar gerçekleştirecek, onların sorunlarını dinleyecek ve bu sorunların ortadan kalkmasını sağlayacak projeler geliştireceğiz. Biz bunu yapacak genç bir kadroya sahibiz” diyerek açıklamalarına son verdi.

Editör: TE Bilişim