Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi’nin de desteğiyle Rüstempaşa Karanfil Evi’nde on gün süreyle verilecek eğitimle, sabun yapımı konusunda eğiticilik yapacak kişilerin eğitilmesi amaçlanıyor.

‘Hobim İşim Olsun’ projesi kapsamında Edirne Halk Eğitim Merkezi’nden Müberra Pamukoğlu tarafından verilecek olan kursa 22 kişi katılıyor. Eğitici eğitimi projesiyle, sabun yapımı işinin geliştirilerek ev kadınlarına ekonomik gelir sağlayan bir projeye dönüşmesinin hız kazanacağını dile getiren Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Rezzan Dikici, “Daha önce Hobim İşim Olsun Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz sabun yapımı kurslarına katılan kadınlarımız yaptıkları ürünleri satarak gelir ettiler. Yalova Ramazan Şehri’nde kurulan stantta ürünlerini satan kadınlarımızın iyi kazanç sağladıklarını söyleyebiliriz. Bu projede bize destek olan Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hobim İşim Olsun projesi kapsamında sabun yapımı eğitici eğitimi kursuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Rezzan Dikici; “Yalova’da bu işin geliştirilmesi lazım. Sabun yapımıyla ilgili düzenlediğimiz eğitici eğitimi kursuyla birlikte önümüzdeki süreçte talep oldukça Halk Eğitim Merkezi ve Karanfil Evleri’nde kurs açmayı planlıyoruz. Hobim İşim Olsun projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz sabun yapımı kursuyla ev kadınlarımızın evde bu işi yaparak ekonomik anlamda kazanç sağlamalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim