Topçular-Eskihisar arasında İDO nun yeni rakibi NEGMAR ücret politikasınıda açıkladı.Ortakları arasında Gübre Fabrikaları A.Ş., Suudi Nesma Yatırım Holding ve İstanbul Lines firmasının olduğu Negmar Denizcilik, Topçular-Eskihisar arasında 25 Ekim’de taşımacılık yapmaya başlayacaklarını açıkladı. Konuya ilişkin İDO’dan gelen açıklamada ise Negmar’ın herhangi bir yasal başvurusunun olmadığı iddia edildi. Söz konusu hattın yıllık geliri 200 milyon TL dolayında.

Tartışmalı sürecin başında geçtiğimiz günlerde Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. adına basına geçilen basın bültenleri yer aldı.İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Haziran 2008’de kurulan Negmar’ın üç ortağı bulunuyor: Şirketin yüzde 40 hisse Gübre Fabrikaları A.Ş., yüzde 40 hisse Nama International’a yüzde 20 hissenin sahibi ise Etis Denizcilik Yatırım A.Ş. ile Mehmet Koç ve Mehmet Berber'e ait.

'2 LİRAYA YOLCU TAŞIYACAĞIZ'

Negmar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, Negmar şirketi ile 3 gemi aldıklarını ve 25 Ekim’de Topçular- Eskihisar ile Eskihisar- Topçular arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapacaklarını hatırlattı. Kutlu açıklamasının devamında ise  "Her gemi bir seferde 100 ile 140 araç, 400 ile 800 arasında yaya taşıyacak. Yetişkinler 2 TL, öğrenciler 1 TL’ye geçecek. 66 aya kadar çocuklardan ücret almayacağız" sözlerine yer verdi.

Kutlu, bundan sonra hızlı konforlu gemilerle Topçular- Eskihisar ile Eskihisar - Topçular arasında taşımacılık yapacaklarını açıkladı. Kutlu, "Tırları, kamyonları, taksilerin yanında tabiki yaya trafiğini de yönlendireceğiz. Şu anda İDO’nun gemileri 45 dakikaya getiriyor ancak çok büyük kuyruklar var. Saatlerce kuyruk bekliyorsunuz. Bizim kimse ile rekabet oluşturmaya, onları sekteye uğratma amacımız yok. İnsanımıza hizmet odaklı bir kurumuz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, 1 milyon 100 bin çiftçinin malı olacak. Tabii ki onların ortak malı olacak" diye konuştu.

İDO “NEGMAR’IN YASAL İZİNLERİ YOK'

Kutlu’nun açıklamasından kısa bir süre sonra ise İDO’dan yazılı bir açıklama yapıldı. Negmar adına yapılan basın açıklamaları hatırlatılarak şu bilgiye yer verildi:

“Bilindiği gibi denizyolu ile sefer yapmak isteyen tüm firmaların öncelikle sefer yapılacak iskeleler için işletme izni, düzenli sefer yapılması için de hat izni alması ve ilgili idarelerce mevzuat uyarınca talep edilen gerekli belgeleri tamamlamaları gerekmektedir.  Basın açıklaması yapan Negmar Firması’nın Eskihisar-Topçular Hattı ile ilgili olarak bu kapsamda yapmış olduğu herhangi bir yasal başvurusunun olmadığı bilgisine sahip bulunmaktayız.

Eskihisar-Topçular Hattı’nda taşımacılık yapacağı iddiasında bulunan Negmar’ın işletme izni ve hat izni olmadığı halde, hem de tarih vererek, faaliyete başlayacağını bildirmesi kamuoyu nezdinde yanıltıcı ve yanlış algılamalara sebep olmaktadır.

Sözkonusu açıklamalar, spekülatif nitelikli işlemler olup, manipülasyon sonucunu doğurmakta, gerek şirketimiz ve gerekse halka açık, hisseleri İMKB ve diğer piyasalarda işlem gören ortaklarımızın yatırımcılarının da bu kapsamda zarara uğramasına sebep olmaktadır. Konu ile ilgili olarak yasal prosedür tarafımızca başlatılacaktır.”

Yılda 4 milyon aracın taşındığı Topçular- Eskihisar hattının yıllık geliri 200 milyon lira seviyesinde

Editör: TE Bilişim