2012’de 8,5 milyon TL olarak belirlenen bütçenin bu yıl 3,5 milyon TL artış göstermesindeki temel etkenin ise İl Özel İdaresi’nin Çınarcık-Termal yolu kavşağında bulunan ek bina ve lojmanları yatırıma açma kararı olduğu belirtiliyor.

Bütçe neden geçen yıla göre %41 arttı?

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, ek bina ve lojmanların bulunduğu 25 dönümlük arazinin Özel İdare’ye gelir getirecek yatırımlara hazırlanması için imar çalışmalarının yapıldığını, terkinlerin ardından bu bölümün 18 dönümlük yekpare şekilde değerlendirileceğini dile getirdi. Alkış, “Sürekli gelir getirici ortaklık şeklinde değerlendirilmek üzere burası için meclisimiz karar almıştı. Gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinden yardım almak suretiyle burasını ulusal veya uluslar arası yatırımcılar için değerlendireceğiz. Yalova’da bir sosyoekonomik ihtiyacı gidermek hem de İl Özel İdaresi’ne gelir getirmek amaçlanıyor. Yap işlet devret modeliyle mi, kat karşılığımı yoksa gelir ortaklığı şeklinde mi olacağını meclis belirleyecek” dedi.

“Otel de olur, AVM’de, kongre merkezi de”

Alkış, “Buraya 12 yıldızlı otel de olabilir, kongre merkezi de olabilir, AVM de olabilir, ancak şu an bu detaylar belirsiz. Talebe göre şekillenecek. 25 dönümlük arazinin 3 dönümünde yer alan lojmanlara dokunulmayacak. Makine parkı Taşköprü’de bir yerimiz var oraya taşınacak. Kalan kısımdan da yol terkinleriyle birlikte 18 dönümlük yekpare bir arazi elde edilecek imar çalışmaları bitince. Orada ek binada görev yapan personelimizi de İl Özel İdaresi binamıza alacağız, bu durumda İl Kültür Müdürlüğü kiracı olarak binamızda bulunuyordu, onları da çıkarmak durumunda olacağız” diye bilgi verdi. Buradan gelecek gelir hesaba katılarak meclis bütçesinin geçtiğimiz yıla göre %41 gibi bir artış gösterdiği belirtiliyor.  Bütçeyle ilgili performans planının önümüzdeki pazartesi günkü meclis toplantısında görüşüleceği, ardından ay boyunca yapılacak bütçe görüşmelerinde, hangi bütçe kalemine ne kadar ödenek aktarılacağının karara bağlanacağı belirtiliyor. 

Editör: TE Bilişim