Yalova’da açılan ipek halı dokuma kursları kadınları hem bu alanda geliştirirken hem de meslek sahibi ederek kendi gelirlerini elde etmelerini sağlıyor.  Kadınların bu kurslara büyük bir ilgi gösterdiklerini dile getiren Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hangi kursu istiyorlarsa onların istediği bütün kursları da açıyoruz. Bu kursu da yine vatandaşlarımızın talebi üzerine açtık. Kadınlar bu kurslara katılarak ipek halı dokumacılığını öğreniyorlar. Kursu tamamladıklarında hem bir meslek sahibi olacaklar hem de bu mesleği bir gelir kapısına dönüştüreceklerdi. Buradaki vatandaşlarımız kursumuzdan çok memnun. Bizi en çok memnun eden, halı dokumayı terapi olarak görmeleri, aile bütçelerine katkıda bulunmaları ve kendilerini huzurlu görmeleri. Özellikle bu konuda öğretmenimize teşekkür ediyorum” dedi.
Kursiyerler ise halı dokumacılığını kendilerine meslek olarak belirlemek istediklerini dile getirerek, “Bugün bir ipek halının fiyatı bin TL’den başlayarak 100 bin TL’ye kadar uzanabiliyor. O nedenle ciddi bir gelir kapısı. Bu kursu tamamlayıp mesleği iyiden iyiye öğrendikten sonra bu mesleği devam ettirmek ve para kazanmak istiyoruz” diye konuştular.

Bu esnada kursiyerlerin kurs esnasında ortaya çıkardıkları ipek halılar ise ressamların fırçalarından fırlamış sanat eserlerini aratmıyor.

Editör: TE Bilişim