Konu İle İlgili açıklama yapan Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Erhan DEDE;

Covid-19 tedbirlerini alarak kısa sürede YALOVA İŞKUR İl Müdürlüğümüzde oluşturduğumuz çalışma ekiplerimiz ile istihdama olası olumsuz etkilerini en aza indirme gayreti ve çabasındayız.   İşverenlerimizin ve işçilerimizin başvuru süreçlerini en hızlı şekilde sonuçlandırmak için hafta sonu dahil sağlık tedbirleri ve mesafeyi de koruyarak çalışmaktayız.

Sn. Cumhurbaşkanımızın ekonomik tedbirler paketinin açıklaması ardından Bakanlığımız çalışmaları ile İŞKUR Kısa çalışma ödenekleri başvurularının daha kolay ve hızlı yapılması adına interaktif ortamda ve istenen belge sayısında mevzuatla yapılan düzenlemede belge azlığı ve esnekliğe giderek süreci kolaylaştırmıştır. Gelinen noktada başvurular alınmaya başlanmış gerekli şartları oluşturan işverenler YALOVA İŞKUR ([email protected]) eposta linkinden uzmanlarımızca ön incelemeleri yapmaktadırlar. Başvuru esnasında eksik belgeler yeniden revize edilerek, şekil şartları hazır olan işveren dosyaları çalışan listeleri ile birlikte Bursa Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına inceleme ve uygunluk amacıyla yine elektronik ortamda iletilmektedir.

Şimdiye kadarki geribildirimler ve sonuç raporlarında yasal mevzuat kapsamında başvuru şekil şartlarını taşıyan ve istenen evrak bildirimlerini tam olarak yerine getiren firmaların Kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecekleri dair Müfettiş raporları gelmeye başlamıştır.

Ancak ödeme ve evrak sürecinin uzamaması adına müfettiş incelemelerinde olumsuz sonuçlanabilecek rapor bildirimlerini en aza indirmek adına birkaç hususa dikkat edilmesi gerekiyor.

BAŞVURULARIN DOĞRU VE EKSİKSİZ YAPILMASI

BAŞVURUNUN BELİRTİLEN MAİL ADRESİNE E-POSTA GÖNDERİLEREK YAPILMASI

BAŞVURULARIN BİZZAT İŞVEREN VE VEKİLİNİN İMZASI İLE YAPILMASI

GERİ DÖNÜŞLERDEKİ İLETİŞİM ADRESLERİ VE TELEFON NUMARALARININ DOĞRU YAZILMASI

ÇALIŞAN LİSTESİNİN DOĞRU VE GÜNCEL FORMLAR İLE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Bu nedenle işverenlerimizin Kısa Çalışma Ödenekleri için Kurumun https://www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi adresinden KÇÖ Bilgilendirmelerini okumaları istenen evrak ve belgelerin yine aynı adresten almaları önem arz etmektedir. Yine bu kapsamda Destekler için YSMMO, YTSO ve Esnaf odaları ile birlikte oluşturulan KÇÖ İŞKUR Whatsapp grubuna konu ile ilgili bilgilendirme ve duyurular yapılmaktadır. Başvuruların olumlu sonuçlanması adına istenen belgelerin tam doğru ve zamanında teslimi önem arz etmektedir. Bu anlamda Hafta sonu tatili dâhil yoğun bir mesai ile Yalova’daki işverenimiz ve çalışanlarımızın istihdamını korumak ve ekonomik destek çalışmalarına katkı sunan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim