Pandemi sürecinde uzaktan ve online yöntemler aracılığı ile yapmak zorunda kaldığımız, iş piyasası araştırmalarımızı bu yıl ilk defa yüzyüze olarak uygulamayı planlıyoruz.

İlimizdeki 20+ istihdamlı tüm işyerleri araştırma kapsamında olup, 2-8 ve 10-19 arasında eleman çalıştıran işyerleri ise örneklem yöntemi ile belirlenmiştir. Araştırma sürecinde Yalova’daki mevcut işletmelerin iş piyasasına yönelik beklentileri ile mesleki eğitim ihtiyaçlarının ortaya çıkarılması sağlanacak ve gerçekleştirdiğimiz işletme ziyaretleri ile hem kurum hizmetlerimiz ve teşvikler tanıtacağız, hem de tespit ettiğimiz açık işleri web sayfamız aracılığı ile iş arayanlar ile buluşturacağız.

Yalova ilinin tamamında gerçekleştirilecek talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri ve 2023 yılı için işgücü piyasasındaki mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecek.

İl Müdürü Dede; İş ve Meslek Danışmalarımız tarafından toplamda 525 işyeri ziyareti gerçekleştirilecek ve uygulama sonunda elde edilen verilerin derlenmesi ile hazırlanan Analiz Raporu İŞKUR Genel Müdürlüğümüzce kamuoyu ile paylaşılacak. Bu vesileyle 2022 Yılı İş Piyasası Araştırmalarımız kapsamında danışmanlarımızca ziyaret edilecek işletmelerimizin şimdiden vereceği katkılardan dolayı teşekkür eder çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi

Editör: TE Bilişim