İş-Kur mesleği olmayanlara meslek edindirmek ve mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretmek için çalışıyor. 2010 yılında toplam 62 kurs açıldı.  İşkur’a kayıtlı işsizler, mesleki eğitim kursları, girişimcilik eğitim programları, işbaşı eğitim programları ve toplum yararına çalışma programları gibi faaliyetlere katılıyor. İşsiz kalan kişilerin iş aramasına ve bulmasına, işe yerleşmesine, kendi işlerini kurmalarına, meslek seçmelerine, meslek edinmelerine ve meslek değiştirmelerine de katkı sağlıyor.

Tercih ettikleri bölümde yeterli eğitimi alan kursiyerlere dönem sonunda sertifikalar veriliyor. İş kur’un kurslarından faydalanmak için 15 yaşını doldurmuş, İşkur’a kayıtlı ve işveren tarafından belirlenen özel kriterlere sahip olmak yeterli oluyor. Toplumun her kesiminden insanlara iş olanağı sağlanıyor. Kursa katılan her kursiyere günlük 20 lira para veriliyor. Birçok işsize iş imkanı sağlayan İş kur, işsizlerin yanında işverenlere de destek oluyor.

İşverene eleman ihtiyacının hızlı bir şekilde karşılanmasına, işverenin zor zamanlarında kısa çalışma ödeneği ve ücret garanti fonundan yararlanmasına, işgücü taleplerini internet sayfasından yayımlanmasına ve ihtiyacı olan personeli işbaşı eğitimlerle yetiştirmesine de destek veriyor. İş kur’a kayıt yaptırmak isteyen kişiler internet üzerinden kayıt yapabiliyor.

 

Editör: TE Bilişim