Programın açılış konuşmasını yapan Yalova İŞKUR Müdürü Erhan Dede aktif iş gücü programları düzenlediklerini belirterek, “Yalova’da kamu kurum ve kuruluşları ile 17 adet toplum yararına projeye imza attık. İŞKUR olarak kadın ve engelli vatandaşlar için mesleki eğitimlerimiz hızla devam ediyor. Bu anlamda 12 engelli vatandaşımızın eğitimine başlanmıştır” diye konuştu. AKP Milletvekili Temel Coşkun ise, artık niteliksiz ve kalitenin düşük olduğu bir iş istihdamından nitelikli ve kaliteli iş talebi ve istihdamına doğru ilerleme kaydedildiğini vurgulayarak, “Türkiye genelinde işsizlik oranları yüzde 9’lara kadar indi. Yalova’da ise işsizlik oranı 10,2’lere kadar düştü. Yalova’nın işsizliğin az olduğu ve huzur kenti olması için bütün gayret ve çabaları göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Eskioğlu, “Yalova istihdamda beklenen performansı gösteremedi”

Yalova Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ise, istihdam konusunda büyük metropollerin arasında kalan Yalova’nın beklenen performansı gösteremediğini söyleyerek, “Ben göreve başladığım zaman işsizlik oranları Yalova’da yüzde 17’ye yakındı. Yaptığım araştırmalara baktığımda Yalova kendisinden bekleneni verememiş. Yalova’da dosyalar içerisinde olan 5 tane organize sanayi bölgeleri var. Bunların tarihlere baktığınızda 15 yıl önce ye dayanıyor. Bir takım çalışmalara başlanmış. Ama faaliyete organize sanayi bölgesi yok. Organize sanayi bölgesi diyince yatırım ve istihdam konusu gündeme geliyor” dedi. Eskioğlu, bu durumda sadece İŞKUR veya idarenin yapacağı çalışmaların yeterli olamayacağını, yerel yönetimlere ve sivil topluma iş düştüğünü, işbirliği ve sinerji ortamının yaratılması gerektiğini kaydetti.

İstihdama katkı sağlayan firmalara ödül verildi

İŞKUR aracılığı ile en fazla istihdam sağlayan firmalar olan BTA Denizyolları Yiyecek ve İçecek Hizmetleri AŞ, Çömlek Restaurant ve Thermalium Wellness Park Otel, “En fazla iş başı eğitim” programı düzenleyen Beno Plastik, Uzmanlar Özel Yalova Hastanesi ve Atakent Hastanesi, “En fazla engelli istihdam eden” Aksa Akrilik Kimya Sanayi ve Beşiktaş Gemi İnşa AŞ, “En fazla istihdam garantili kurs düzenleyen” Vodatech Bilişim ve DNA İnternet Çözümleri AŞ, ödül alan firmalar oldu. 

Editör: TE Bilişim