Protokolle, rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerinin etkinliği ve ulaşılabilirliği ile İŞKUR’un tanınırlığının arttırılması, işbirliği kültürünün geliştirilmesi amaçlarıyla Yalova Üniversitesinde, bireysel ve grup halinde öğrencilere yüz yüze danışmanlık verilebilmesini sağlamak üzere bir İŞKUR İrtibat Noktası açılması ve Kurum İş ve Meslek Danışmanlarının bu yerlerde görev alarak öğrencilere işgücü piyasası, Kurum faaliyetleri, iş arama becerileri geliştirilmesi, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama, Avrupa Birliği düzleminde iş arama ile “Europass CV Oluşturma” gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunması hedefleniyor.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Niyazi Eruslu protokolle birlikte “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kendileri için doğru iş ve alanlara yönlendirilmesi sağlanarak, hem ülke kalkınmasına hem de gençlerin işsizlik sorununa bulunulması hedeflenmektedir” dedi.

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede ise “Ülkemizin en önemli sosyo-ekonomik sorunu olan işsizliğin önlenmesinde İŞKUR ve üniversite işbirliği önemli bir yer teşkil ediyor. Önümüzdeki süreçte İŞKUR-Üniversite işbirliğinin istihdamın her alanında devam etmesi gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim