Kadın Girişimciler Kurulu’nun  "Geleceğine Yön Verirken Girişimciliği Öğren" projesi kapsamında ŞOA Anadolu Lisesi’nde düzenlenen panelde; YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Sentez Mühendislik Ltd. Şti sahibi Elektrik Mühendisi Rezzan Dikici girişimcilik öyküsünü gençlerle paylaştı.

Elektrik mühendisi olarak mesleğini severek yaptığını  belirten Dikici, piyasada rahatlıkla kamu ve özel sektörde iş bulma imkanının bulunduğunu söyledi.

‘Geleceğine Yön Verirken Girişimciliği Öğren’ konulu panelin ikinci konuğu kurulun kamu kontenjanından üyesi Yalova Devlet Hastanesi’nden diş hekimi Çiğdem Gürkök kariyer yolculuğunu öğrencilerle paylaştı. Üniversite eğitimi sırasında yazları çalışarak eğitimini sürdürdüğünü belirten Gürkök, diş hekimliği eğitimini pahalı bir eğitim olduğunu ve bilinçli olarak seçim yapılması gerektiğini söyledi.

Girişimcilik destekleriyle ilgili bilgilendirmede bulunan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Süheyla Uzuneser, genç girişimcilere devlet desteği sunulduğunu hatırlattı. Uzuneser, özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın üniversite gençliğine yönelik olarak  Tekno Girişim desteği verdiğini söyledi. Uzuneser, bu kapsamda 300 proje için 30 milyon TL’lik destek verildiğini hatırlattı.

Editör: TE Bilişim