Kadın Girişimcilerin girişimcilik tecrübeleri ve üniversite öğrencilerine yönelik devlet desteklerinin de anlatıldığı panele, Yalova Anadolu Lisesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Geleceğin girişimcilerine yön vermek üzere gerçekleştirdiği bu projede okulun 12.sınıf öğrencileri, girişimcilik öykülerini dikkatle ve ilgiyle takip ettiler.

Panelde, YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser;  girişimcilik kavramı ve devlet desteklerini anlattı. Yalova Üniversitesi YÜSEM Koordinatörü Serap Türkyılmaz  da kariyer yolculuğunu ve hedef koymanın önemini anlattı. Başarılı girişimcilik örneklerini anlatan Serap Türkyılmaz, Yalova Üniversitesi ile ilgili bilgileri gençler ile paylaştı. Son olarak sigorta acentalığı yapan Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Nurten Bozkurt girişimciliğe uzanan yolculuğunu anlattı. Bozkurt Sigorta olarak faaliyet gösterdiğinin belirten Nurten Bozkurt, işinin inceliklerinden bahsetti. Bozkurt, geleceğin mesleği olarak gördüğü sigortacılık sektörüne ilgi duyan öğrencileri işyerine davet etti.

Başarılı bir paneli daha geride bıraktıklarını belirten YTSO Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, “Gençlerle çok güzel bir 45 dakika geçirdik. Girişimcilik- devlet destekleri -başarı öyküleri derken zaman nasıl geçti anlayamadık. Gençlerde öyle hissetmiş olmalı ki; program bittiğinde dahi hala kimse salonu terk etmemişti. Bu bizim için çok mutluluk vericiydi” dedi.

Editör: TE Bilişim