Yasiad Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Özkanoğlu konuklara yaptığı konuşmada TUSKON'a bağlı olarak hizmet veren YASİAD'ın çalışmaları ve işadamlarına desteklerinden söz etti. Özkanoğlu " Bu gün burada kadın girişimciler olarak toplanmış bulunuyoruz. Türkiye’de tabiri yerinde ise ekonomiyi tek kanadı kırık yürütmeye çalışıyoruz. Kadınların olmadığı bir ekonomi tek kanadı olmayan bir kuş misali, bizim daha müreffeh seviyelere ulaşmamız için kadın girişimci sayısını artırmamız gerekli. Buradaki arkadaşlar bu zorlu yolu aşmış durumdalar. Attığımız adımları bizden sonrakileri de düşünerek atmalıyız. Hepinize derneğimiz adına hoş geldiniz diyorum" dedi.

YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser  de yaptığı konuşmada Yasiad'ın hizmetlerini takdirle karşıladığını belirterek, Kadın Girişimciler olarak gerçekleştirdikleri projeler ve hedeflerini anlattı. Uzuneser "Yalova Kadın girişimcileri 36’ sı iş kadını 2 üniversiten akademisyen 4 tane kamu yöneticisi olmak üzere toplam 42 kişinden oluşmaktadır. Amacımız kadın girişimciliğinde bir iş fikri olup iş kurmak isteyenlere yol göstermek, iş fikirlerini girişim ve işletme haline getirmesine destek vermektir. Yeni kadın girişimci çıkarmada ilimiz Türkiye'de sekizinci sırada. Yine nüfus oranı içinde Türkiye’de kadın esnaf sayısı en çok olan iliz. Girişimcilik eğitimleri sonucu bir çok arkadaşımız Kosgeb desteği alarak kendi işini kurdu. Diğer bir projemiz "hobim işim olsun, çiçek sabun" projesidir. Ev kadınlarına yönelik bir projedir. Projede 30 kişi var. Bizleri Kocaeli İş Kadınları ile buluşturan Yasiad'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


KASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serap Demirer ise yaptığı konuşmada, Yalova'da olmaktan ve iş kadınları ile tanışmaktan çok mutlu olduğunu belirterek Kasiad hakkında bilgiler verdi. Demirer, "Amacımız derneklerimizde kadın üye sayısını artırmak. Kendi ayakları üzerinde durabilme kabiliyetinde olan kadınlarla beraber daha güçlü olmak amacındayız. Marifed'de 33 dernekte 500 iş kadını üyemiz var. Hedefimiz 4 bin iş kadını. Bu hedefleri gerçekleştirirken iş yapma kabiliyeti olan ulusal ve uluslararası hedefleri olan, kurumsallaşmaya önem veren kadınlarımızı iş dünyasında donanımlı hale getirmeye çalışıyoruz.

20 yıl öncesi kadınlar engellerle karşılaşıyordu. Bu gün engeller yok. Kadınların yaptığı işi erkekler, erkeklerin yaptığı işi kadınlar yapıyor artık. Tuskon'nun yönetimindeki kadın sayısı hiçbir yönetimde yok. Kasiad'da hedefimiz 100 iş kadını üyeye ulaşmak. Kadınlarımızın her şeyi ile ilgilenmeye çalışıyoruz. İş hayatında karşılaştıkları sorunlar, hedefleri, hayalleri her şeyi ilgi alanımızda. İş kadınlarımız çok donanımlı. Kocaeli ve Yalova çok yakın iller. Kasiad ve Yasiad olarak birlikte projeler yürütebileceğimize inanıyoruz. Gösterdiğiniz misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.

Kasiad Genel sekreter Yardımcısı Orhan Aydın Kasiad Kadın Girişimciler Kurulunun faaliyetlerini slayt eşliğinde anlattı. Kasiad Başkan Yardımcısı Serap Demirer Yasiad Yönetim Kurulu Üyesi Nuriye Özkanoğlu'na ve Süheyla Uzuneser'e çiçek takdim etti. Yasiad tarafından tüm katılımcılara çiçek sabun hediye edildi. Toplu fotoğraf çekimi ile dernekteki program sona erdi. İş Kadınları daha sonra Hobim İşim Olsun Çiçek Sabun projesi kapsamında işletilen, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi Sanat Evi'ne giderek burada alış veriş yaptılar. Termal İlçesini gezen İş Kadınları Limak Otelde kahve içerek günün yorgunluğunu attılar.
Editör: TE Bilişim