Kaya açıklamasında, “Birbiri ardına seçim maratonu yaşayan Yalovamızı şimdi de şehrimizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yalova Sanayi ve Ticaret Odası’nın (YSTO) 9 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek olan seçimin heyecanı sardı. Dürüst, ilkeli, objektif ve her görüş ve renge eşit mesafede durabilme politikasıyla hareket eden YSTO’nın bir ferdi olmanın ve hizmet edebilmenin en ulvi görevlerden biri olduğu görüşündeyim.

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en küçük ili olmasına karşın Yalovamız, 105 km’lik sahil şeridi, ülkenin en uzun kıyı şeridine sahip turistik bir il olarak ön plana çıkmasına sebep oluyor. Ayrıca Marmara’nın göbeğinde, Kocaeli, Bursa ve İstanbul gibi bölgenin üç büyük şehrine komşu olabilme özelliği, Yalova’yı diğer illerden farklı bir yere koymamızı gerektiriyor.

Bunun gibi sayabileceğimiz daha birçok nedenlerden dolayı bu güzide kentimize hizmet edebilmek, Yalova’da yaşayan, Yalovayı seven ve iş yapan herkesin sorumluluğunda olmalıdır. Demokrasimizin gerektirdiği seçim sistemiyle hizmet makamına her kim oturursa otursun, makam sahibine tüm vatandaşlarımız özveriyle, yıkmadan ve karalamadan yapıcı eleştirilerle arkasında durarak desteğini göstermeli, makam sahipleri de zamanı geldiğinde bu hizmet sürecinin aslında bir “bayrak yarışı” olduğunun bilincine vararak yerini vasıflı gençlere bırakmalıdır.

Hanımefendiler, Beyefendiler,

Şehrimizin sorunlarına hak, adalet, refah, eşitlik ve dürüstlük gibi önemli değerler ile hareket etmek kuşkusuz Yalova’da yaşan halkımızın özlem duyduğu en önemli unsurlardır. Bugün ihtiyacımız olan en büyük şey, birbirimize barış, hoşgörü, uzlaşma ve dostlukla yaklaşmaktır. Bu perspektiften hareketle başta YSTO olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin asli görevi, bugünkü yoksulluk ve işsizlik gibi toplumları çürüten vakaları önleyebilmek için adalet paylaşımını sağlamaktır.

Başkan adayı olduğum YSTO seçimlerinde ve bundan sonraki yerel ve ulusal tüm seçimlerde, farklılıklarımız birbirimizin özgürlüğüne ve haklarına zarar vermemeli, bilakis bu farklılıklar tıpkı ünlü ressam Van Gogh’un doğa tablolarında ki renk cümbüşündeki uyumun ortaya çıkardığı şaheser gibi Yalovamızın zenginliği olmalıdır.

YTSO seçimlerinde tüm adaylara başarılar dilerim. Umarım kazanan Yalova olur”
Editör: TE Bilişim