Yalova Makine OSB’de üretim tesislerine bir yenisi eklendi. Yalova Makine OSB 1. Etap Alanında bulunan FYT Mühendislik İnşaat ve Alüminyum Sanayi Ticaret A.Ş Üretim Tesisinin temel atma töreni Yalova Valisi Muammer Erol ve protokolün katılımıyla gerçekleşti. Temel atma töreninin açılış konuşmasını FYT Mühendislik İnşaat ve Alüminyum Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Atağ yaptı. Atağ, “FYT firmamızın yeni tesisinin temel atma töreni bizim için gerçeklen çok önemli, kıymetli. Firmamız 1998 yılında kuruldu ve alüminyum cephe kaplama, giydirme işleri üzerine yurt içinde ve yurt dışında projeler yapıyor. Ayrıca yaklaşık 8 yıldır kendi markamız olan Duowin ile de giyotin cam sistemleri üzerine çalışmaya başlamış durumdayız. Temelini attığımız yeni üretim tesisimizde 24 yıllık tecrübemizle özellikle giyotin cam üretim kapasitemizi arttırarak kalite standartlarımızdan ödün vermediğimiz ürünlerimizin üretimini yapmayı hedefliyoruz. Yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki satışlarımızı arttırarak ülke ekonomimize ve ihracatımıza da katkı sağlamak istiyoruz. Ayrıca 2800 metrekare alanda inşa edilen yeni tesisimizde yaklaşık 35 personel istihdam etmeyi planlamaktayız. Bu vesileyle Yalova Makine İhtisas OSB yönetimine, üretim tesisimizin inşasında emeği geçen, geçecek herkese teşekkürü borç biliyorum” dedi.

 Özdemir, TOGG ve Yeşil OSB müjdesini verdi

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, ‘Kaçıncı temel atma artık bende unuttum, dolayısıyla burada herkes artık ev sahibi konumunda. Öncelikle 2 müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki hafta itibariyle hepimizin Milli gururu olan TOGG aracımızın o üretim bantlarını, robotik sistemlerini yapan kuran firma Yalova Makine OSB’mizin bir parçası olacak, yeni üyemiz oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki haftadan itibaren TOGG’un çok önemli bir ayağı olduğumuz ve yüksek teknoloji üretimlerinin bir merkezi olduğumuz iddiamızı ve vizyonumuzu hep birlikte Yalova olarak çok daha gür bir sesle söylüyor olacağız. O anlamda şimdiden hayırlı olsun. Diğeri de hep söylüyoruz bu sürdürülebilir Yeşil OSB meselesi elbette yeşil Yalova’mıza yakışır diyorduk. Çokça tüketildi bu konu ama çoğunlukla farkındalığı geliştirme seviyesinde kalıyor bu işler. Ama biz bunu aksiyona dönüştürme noktasında adımlarımızı somutlayacağız, somut projeler haline getireceğiz. Bu konuda işin sürdürülebilir Yeşil OSB ile ilişkin olarak strateji belgesi tamamlandı. Bu yılbaşı itibariyle deklare edeceğiz ve somut projelerimizi hayata geçiriyor olacağız. İnşallah bu farkındalığı geliştirme toplantılarının çok ötesinde artık somut olarak sürdürülebilir Yeşil Sanayi Bölgesi nasıl oluru inşallah Yalova’mızda hayata geçirmiş olacağız. Son olarak şunu söylemek isterim giydirme cephe imalatı yapan bir firma normalde çok tırnak içinde söylüyorum modern yapılar diye özetlenebilen bir firmamız dahi ben gıyabında kendisine çokça teşekkür ettim. Bizim ısrarla savuna geldiğimiz kadim Anadolu mimarimizin bugüne uyarladığımız mimari tarzımızda bir tesis inşa ediyor. Göstermiş oldukları bu Milli hassasiyetten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FYT Mühendislik Hakkında

FYT Mühendislik; giydirme cephe kaplama işlerini gerçekleştirmek amacıyla, 1998 yılında, 12 yıllık tecrübe ve bilgi birikimini sektörle paylaşmak üzere İstanbul'da kurulmuştur. FYT olarak 24 yıldan beri birçok projede yer almıştır. Küresel pazarda; giydirme cephe kaplama işlerinin sunumunda, rekabet koşullarına uygun teknolojiyi kullanan, kalite ve güvenden ödün vermeyen bir şirket olmak yönünde vizyon geliştiren FYT Mühendislik 2011 yılından itibaren yürütülen tüm faaliyetlerin ISO 9001:2008 şartlarına uygun bir kalite yönetim sistemini kapsadığı, akredite bir kuruluş tarafından tescillenmiştir.

ÜRÜNLER

Giydirme Cephe Sistemleri, Alüminyum Panel Cephe Sistemleri, Transparan Cephe Sistemleri, Işıklık Sistemleri, Doğrama Sistemleri ve Güneş Kırıcı

REFERANSLAR

Ford Otosan tesisleri, Arçelik Çayırova tesisleri, LG Kocaeli tesisleri, Türk traktör Sakarya fabrikası, Ramada otel, Sinpaş GYO, Rumeli konakları, Bağdat Amerikan Büyükelçiliği, Üsküp Amerikan Büyükelçiliği ve Malta Amerikan konsolosluk.

Editör: TE Bilişim