Dezavantajlı gruplara yönelik projeler kabul edildi

MARKA, Yalova’dan SGK’nin ‘Engelliye değil, Özgürlüğe Yol Verelim’, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ‘Sosyal Hizmette İlk Müdahale Birimi’ ve Termal Kaymakamlığı’nın ‘Engelsizler Şehri Termal’de Hayallerimizi Süsleyerek Köpürtüyoruz’ adlı proje başvurularını kabul etti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın mali destek programından il olarak daha fazla yararlanmak istediklerini kaydeden Vali Civelek, projelerin kısa sürede yaşama geçirilmesi ve sürdürülebilirliğinin önemini vurguladı. Civelek, MARKA’ya mali desteklerinden dolayı teşekkür etti. MARKA’nın, Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek vereceği 3 proje ortak noktası ise dezavantajlı gruplara yönelik olması.

SGK’dan engellilere engelsiz hizmet projesi

“Engelliye Değil,Özgürlüğe Yol Verelim” projesi ile  SGK İl Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binalarının;görme,işitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşlarımızın engelsiz hizmet alabilecekleri alanlara dönüştürülüp, engelli vatandaşlarımıza verilecek hizmetin iyileştirilmesi amacıyla personel eğitiminin sağlanmasının amaçlandığı belirtiliyor.

Bu proje ile kadın ve çocuklar daha güvende olacak

“Sosyal Hizmette İlk Müdahale Birimi” projesi ile destek alan  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü; Yalova’da mevcut Çocuk Koruma İlk Müdahale Birimi, kadınlar ve korunmaya muhtaç çocuklar başta olmak üzere engelli,yaşlı ve kimliği belirlenemeyen kişilerin de geçici hizmet alabildiği,24 saat çalışma esasıyla çalışan yatılı sosyal kuruluşun bu projeyle korunmaya muhtaç çocuklara özel 2 yapının yenilenmesi ve kadın müracaatçılardan ayrı olarak kalabilmelerinin sağlanması planlanmaktadır.

Termal’de Engelsiz Kadın Toplum Evi kurulacak

“Engelsizler Şehri Termal’de Hayallerimizi Süsleyerek Köpürtüyoruz” projesiyle destek alan Termal Kaymakamlığı; Termal ilçesinde yerel yönetim,resmi kurumlar,sivil toplum kuruluşları,üniversite ve özel sektörü bir araya getirerek dezavantajlı konumdaki kadınlara hizmet verecek Termal Engelsizler Kadın Toplum Evi Merkezi(TEKTEM)’ni kurmayı planlamaktadır.

Editör: TE Bilişim