Meclis’in dilek temenniler kısmında söz alan Doğan, meclis üyelerinin kendilerine çok cömert olduğunu belirterek, meclis oturumlarının haftada 5 güne ve kısa gündemlerle yayılmasından dolayı yılda toplam 470 bin TL’lik huzur hakkını meclis üyeleri ve meclis başkanının aldığını dile getirerek, “Gelin, bu meclis oturumlarını tek günde tamamlayalım, böylece 403 bin TL’lik huzur hakkı İl Özel İdaresi’ne kalır. Bu kararı alın ve tarihe geçin” çağrısında bulundu. Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış ve AKP’li üyeler ise, Doğan’ın bu öneriyi neden seçim yılına girildiğinde yaptığını sorarak, “Bu öneriyi geçmiş yıllarda gündeme getirseydi tamamdı ama şimdi pek inandırıcı olmadı” diye eleştiride bulundu.

“Meclis “Yağma Hasan’ın Böreği” konumuna düşürülmemeli”

Doğan, konuşmasında, “İl Genel Meclisi Personele sıkı, kendine çok cömert. Böyle olmamalı. Hep bürokratın araçları ile uğraşacak değiliz biraz da kendimizi gözden geçirelim.8 saat Çalışan personelimize sosyal denge tazminatı sözleşmesi için yetki verilmesi kararı almayan İl Genel Meclis Üyeleri bakın kendine ne kadar cömert. Hakkı olanın da olmayanın da kolayca yararlandığı, durumlar için halk arasında kullanılan. “Yağma Hasan`ın böreği” konumuna düşürülmemelidir. Meclis isterse gündemi 1 günde bitirir Yalova İl Özel İdaresi de 403.442 TL kazanır. Yalova 847 km2 ile Türkiye’nin en küçük ili. İl Genel Meclisi gündemindeki konuların görüşülmesi 1 günde biter. Komisyonlar da öyle. Bu durumda Meclis  Özel İdareye  yılda 403.442 TL kazandırır  Ama toplantılar kısa kısa yapılıp 5 gün tamamlanmaya çalışılıyor. Komisyon toplantıları da öyle. Böyle olunca bakın rakamlar nereye varıyor. İl Genel Meclisinin Özel İdareye maliyeti, Meclis Başkanı 77 oturum meclis toplantısı,150 oturum komisyon toplantısı olmak üzere toplam 227 oturum toplanmaktadır. Meclis Başkanının 1 oturum maliyeti Özel İdaremize 443 TL dir. Meclis Başkanının toplamda yıllık 100.561 TL yapmaktadır. Meclis üyeleri 1078 oturum meclis toplantısı,1200 oturum komisyon toplantısı olmak üzere toplam 2278 oturum toplanmaktadır.1 oturumun Özel İdaremize maliyeti 162 TL dir. Meclis üyelerinin yıllık Toplam maliyet 369.036 TL yapmaktadır.Başkan ve Meclis Üyelerinin huzur hakkı İl Özel İdaremize toplamda 469.597 TL ye mal olmaktadır. İl Genel Meclisi gelin Özel İdareye 403.442 TL kazandıralım” dedi.

“Biz CHP olarak komisyonlardan çekilmekle 19.940 TL kazandırdık”

Kendilerini CHP grubu olarak komisyonlardan çekilmekle idareye 19 bin 940 TL kazandırdıklarını savunan Doğan,  “Biz CHP gurubu olarak komisyonlardan çekilerek idareye 19.940 TL kazandırmış olduk. Toplantılar 1 günde bitirilse 66,155 TL ye mal olacak. Yalova İl Özel İdaresi 403.442 TL tasarruf etmiş olacak. Sayın İl Genel Meclis Üyeleri gelin siz de bu toplantıları 1 günde bitirerek İdareye 403.442 TL kazandırın. Ve İl Özel İdaresinde tarih yazın, siyasete ve gelecek meclislere örnek olun. Vicdanınızı rahatlatın. Unutmayın yanlışın neresinden dönerseniz kardır. Yanlıştan dönmekte erdemliliktir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim