Baharla birlikte bahçe ve balkon çiçeği satışlarının hızlandığını belirten Yalovalı çiçekçiler Sıtkı Çelik ve Hakkı Kayış, hem üretim hem de satış yaptıklarını ve son günlerde artış gösteren satışlardan mutlu olduklarını belirttiler. Özellikle yazlıkçıların da yavaş yavaş Yalova’ya gelmesi ve bahar aylarıyla Yalovalıların yeni sezonda balkon ve bahçelerindeki çiçekleri yenileme ve yenilerini ekleme çabası içerisine girdiklerini belirten çiçekçi Sıtkı Çelik, mevsimlik çiçekleri 1 Lira’dan 50 Lira’ya kadar uzanan bir yelpazede satışa sunduklarını söyledi.

Bahar  aylarıyla birlikte balkon ve bahçelere yeni çiçekler eklemenin yanı sıra geçen yıldan kalan çiçeklerin saksılarının topraklarının da değiştirilerek bakımlarının yapılması gerektiğini belirten Çiçekçi Sıtkı Çelik, çiçek severlere tavsiyelerde bulundu. Özellikle gül başta olmak üzere, menekşe, petunya, karanfil, alev çiçeği gibi çiçekler en çok tercih edilen türlerin başında geliyor.

Mevsimlik çiçekler yanı sıra gül gibi çok yıllık çiçeklerde fiyatlar şöyle:  Gül fidanı küçük boy 5-6 Lira, menekşe çeşitleri 1 Lira, petunyalar 3-4 Lira gibi fiyatlardan satışa sunuluyor.

Editör: TE Bilişim