Yasiad yönetim kurulunun da hazır bulunduğu ziyarette, Dernek Başkanı Birol Önderoğlu tarafından karşılanan Coşkun, AKP iktidarının son on yıllık sürecinde ekonomik büyüme, enflasyon ve işsizlik rakamlarını değerlendirerek şöyle konuştu:  “IMF’ye bağımlı bir ülkeden IMF’ye para verecek bir duruma geldik. Birçok insan buna inanmıyordu. Ülkemizin ekonomik olarak gelişimi bütün dünyada dikkat çekici hale geldi. Yurt dışı seyahatlerimizde bunun nasıl olduğunu soruyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşu kerhen de olsa puanımızı bir basamak artırmak zorunda kaldı. Aslında yerimiz burası değil. Daha yukarılar. Yaptığımız işlerle kendimizi kabul ettiriyoruz. Biz önümüzdeki süreçte bu durumun gelişerek devam edeceğine inanıyoruz. Hamdolsun iyi gidiyoruz. Bu ülken pasaportunu taşımak geçmiş dönemde sıkıntılı oluyordu. Pasaportumuz gittiğimiz yerlerde itibarsızdı. Seyahatlerimizde birçok gereksiz engelle karşılaşıyorduk. Şimdi pasaportumuz çok itibarlı hale geldi” dedi.

Coşkun, “Gittiğimiz yurt dışı gezilerinde artık rağbet görüyoruz. Niçin? Çünkü güçlendik .Birçok ülkede Türk Okulu var, işadamı dernekleri var, işadamlarımız var, yatırımcımız var bunlar bir bütünün parçaları. İşte bu parçalar bir araya geldiğinde güçlü Türkiye ortaya çıkıyor. Bu gücü oluşturan yerel unsurlar var. Onun için bizde yereldeki çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Yasiad’a güveniyoruz. Bundan sonraki süreçte de Yalova’mız yatırım açısından önemli hizmetler alır. Bize de bu konuda ne görev düşüyorsa takip etmeye hazır olduğumu bilmenizi isterim. Yeter ki ilimiz için güzel hizmetler oluşsun” dedi.

Yasiad Başkanı Birol Önderoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yasiad’ın vizyonu ve misyonu doğrultusunda Tuskon’un imkanlarını Yalovalı işadamlarına açmayı hedeflediklerini söyledi.
Editör: TE Bilişim