Gücünü iş dünyasından alarak Yalova adına kullanmalı. Bizler bu misyonda çalışan YTSO'ya her zaman en güçlü desteği vereceğimizi söylüyoruz” dedi.

Yalova Gemi Sanayicileri Derneği YAGESAD Yönetim Kurulu Başkanı Behram Kavlak ve Yönetim Kurulu üyeleri YASİAD'ın yeni hizmet binasına taşınması dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. YASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Birol Önderoğlu  ve Yönetim Kurulu Üyelerinin  kahvaltıda bir araya geldikleri ziyarette, işadamları karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

YASİAD Başkanı Önderoğlu  konuklarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Yalova iş dünyasını temsil eden sivil toplum örgütlerinin dayanışma içinde olmasının önemini belirtti. YASİAD faaliyetleri hakkında bilgi veren Önderoğlu, "Derneğimizin şu an için her sektörden yüz elli üyesi var. Üyelerimize daha iyi hizmeti sunabilmek için derneğimizi daha büyük bir binaya taşıdık. Derneğimizde  toplantı salonu, eğitim sınıfı, başkan odası, yönetim kurulu toplantı odası, çalışma ofisi ve dinlenme salonu mevcut. Denek olarak seminerler, eğitimler tecrübe paylaşım programları yapmaktayız. Derneğimiz bütün üyelerimizin kullanımına açıktır.Yurt içi ve yurt dışı iş gezileri yapmaktayız. Geçen yıl Kenya ve Azerbaycan'a iş gezileri düzenledik.10 Nisan'da Azerbaycan'a inşallah yine bir iş gezsisi yapacağız.Yıl içinde bir kaç ülkeye daha gezi planlıyoruz.Yine üyelerimiz arası tanışma toplantıları yapacağız. MARİFED ve TUSKON'a bağlı faaliyet gösteriyoruz. TUSKON bu gün ülke içinde 175 dernekte 50 bin işadamı üyesi yurt dışında 140 ülkede dernekleri olan bir kuruluş. Yurt dışında açılan Türk okullarının sağladığı güven ve kredi TUSKON sayesinde ticarete dönüşüyor.140 ülkeye çok rahat ticari geziler yapabiliyoruz" dedi.

Yalova ekonomisinin değişik alanlarda yapılacak hamlelerle  daha da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken YASİAD Başkanı Önderoğlu, “Yalova'ya OSB ve Liman bir an önce gelmeli. Bilanço ve sonuç odaklı adımlar atılmalı. Mesele Yalova olduğunda kişisel menfaatler kenara bırakılmalı. Burada niyetler çok önemli. Öncelikle niyetler düzgün olmalı.Allah müminin niyeti amelinden hayırlıdır diyor.Düzgün iş düzgün niyetle olur. Yalova'yı ekonomik ve sosyal açıdan geleceğe hazırlayacak kurumların başında YTSO geliyor. Yalova'da iş dünyasın en geniş ölçüde temsil eden YTSO, Yalova'nın önünü açıcı yatırımlara öncülük etmeli. Gücünü iş dünyasından alarak Yalova adına kullanmalı. Bizler bu misyonda çalışan YTSO'ya her zaman en güçlü desteği vereceğimizi söylüyoruz" diye konuştu.

Kavlak, “Yalova’nın menfaatlerinde bir araya gelmeliyiz”

YAGESAD Yönetim Kurulu Başkanı Behram Kavlak ise YASİAD'ın Yalova için yeni bir vizyon oluşturduğunu belirterek yapılan çalışmaların geleceğe yatırım olduğunu söyledi. YAGESAD olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Kavlak, derneklerle beraber çalışma isteklerinden  ve yapılabilecek ortak projelerden bahsetti. Ekonomi Bakanlığı'nın 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi' projesi URGE'ye Yagesad olarak proje yaptıklarını, projelerinin kabul edildiğini Yasiad üyelerinin bu projeden yararlanabileceklerini belirten Kavlak,  " Şeffaf, denetime tabi olacak, performans ölçümüne dayalı, SPK denetimine açık projelerde ortaklık oluşturulma, bu tür yapılanmalarda bir araya gelme yoluyla Yalova'ya fayda sağlamamız lazım. Yalova'da maalesef başta ekonomi alanında olmak üzere bir çok alanda birlik beraberlik yok.Yalova'nın menfaatleri konusunda düşünce kümelenmesi olmuyor.Kişisel menfaatler toplumsal menfaatlerin önüne geçiyor.Esnafımızın durumu hiç iyi değil.Yalova'da kılcal damarlara kan gitmiyor.İlimizde oluşan katma değer belli kesimlere gidiyor.Kılcal damarlara kan ulaşmadan ana damarlarda tüketiliyor.Yalova bu durumdan çok zarar görüyor.Dışarıdan gelen sermaye üretiyor Yalova'ya vermeden gidiyor.Bizler oluşan katma değerin Yalova'da kalması için çalışmalar yapmalıyız. Yagesad olarak her zaman bu çalışmalara destek oluruz.Artık Yalova için bir ve beraber olma zamanı geldi de geçiyor bile.Yalova kısır çekişmelere kurban edilmemeli.İlimizi iyi tanıtamıyoruz.İyi olduğumuz konularda ulusal basın bizi görmüyor.Mesela tersanecilik.Bu sektörde Yalova'dan daha geri olan yerler öne çıkarılıyor.Yalova arka plana itiliyor.Halbuki Kore,Çin ve Japonya'dan sonra tersane yapılanmasında Yalova geliyor.Yalova'nın menfaatleri konusunda bir araya gelebilmeliyiz" diye konuştu.

Kır ”Birlik beraberliğimizde eksiklik var”

YAGESAD Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Kır ise " çevremizdeki illerde il adına yapılan projelerde, her konumdan her makamdan her düşünceden her iş kolundan kişiler bir araya gelip birlik olup o projeye birlikte imza atıyorlar. İyi, güzel faydalı işleri hep beraber sahipleniyorlar. Maalesef Yalova'da  birlik beraberlik konusunda eksik var. Yalova için öncelikle bu eksikliğin giderilmesi için gayret göstermeliyiz. Artık Türkiye'nin OSB'si olmayan tek ili olmakla övünmekten vazgeçmeliyiz. Mutlaka projeli yeni istihdam alanları oluşturmalıyız " diye konuştu.
Editör: TE Bilişim