Tersanelerle yaptıkları sözleşmeye göre servis ücretlerine yüzde 22’lik ücret artışının sağlandığı müjdesini veren Başkan Oral, “Büyük firmalara Altınova’ya girmek istiyor. Biz direniyoruz, ancak sizin de birlik olmanız gerekiyor” dedi.

S.S. Altınova Servis Kooperatifi'nin kahvaltısına katılan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Belediye şirketi olan ALBEL aracılığıyla tersanelerde servislerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında servis esnafıyla görüş alışverişinde bulundu.

Tersanelere 118 aracın çalıştığını ifade eden Başkan Oral, “Tersanelerde iş var ve olmaya devam edecek. Önemli olan işveren taleplerinin yerine getirilmesi, istenilen standartların uygulanmasıdır. Altınova Tersanelerinde iş yapmak isteyen çok büyük firmalar var. Biz onlara karşı direniyoruz. Ama sizin de birlik olmanız, sağlam durmanız gerekiyor. İşverenin istediği kuralları yerine getirmeniz gerekiyor. ALBEL ve Altınova Belediyesi olarak kooperatif ve esnafımızın biz her zaman yanındayız” dedi.

Servis plakalarının P Plakaya dönüştüğünü dile getiren Başkan Oral, “Artık plakaları ihale yoluyla vereceğiz. Geçmişte Altınovalılara 2’şer tane plaka alma hakkı vermiştik. Biz o zaman Altınovalı’ların çalışıp kazanmasını istemiştik. Ancak o zaman plakayı alan bazı esnafımız bir plakayı dışarıya sattı.

Belediye ve belediye şirketi olarak bizim derdimiz para kazanmak hiçbir zaman olmadı. Biz, siz para kazanın istedik. Biz, size nasıl katkı sağlayabiliriz onun derdinde olduk. Bundan böyle de sizinle birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim