Yalova Belediyesi tarafından Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin karşısındaki alanda yaptırılan ve 30 dükkanın yer aldığı Oto Galericiler Sitesi, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun da katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Soylu “Yalova 21.yüzyılın yıldız kentlerinden olacak…”

Açılış töreninde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Yalova’nın 21.yüzyılın Türkiye’deki yıldız kentlerinden birisi olacağına vurgu yaparak, “Yalova şu anda yaptığı hazırlıklarla altyapısını güçlendirip, geleceğe yatırım yapmaktadır. Yaptığınız iş büyüktür, Yalova’nın geleceğine katkı sağlayacak, dünyada rol model olan gelişmiş ülkelerin yaptığı bir meseleyi Yalova’ya kazandıran Sayın Başkanımı  tebrik ediyorum” dedi.

Yalova Belediyesi Oto Galericiler Sitesi’nin hizmete sunulması dolayısıyla gerçekleştirilen programda konuşan Belediye Başkanı Yakup Koçal, iki senedir yürütülen Ulaşım Master Planı çerçevesinde hayata geçirilen Oto Galericiler Sitesi ile Yalova merkezde kaldırım işgallerinin önüne geçileceğini söyledi.

Yalova merkezde bundan böyle hiçbir galericinin faaliyet gösteremeyeceğini belirten Başkan Koçal, “Yalova’da her hafta Ulaşım Master Planı çerçevesinde bir takım açılışlar yapıyoruz. Bundan iki hafta önce Yalova’nın ilk katlı otoparkını hizmete açtık. Bundan iki hafta sonra da ikinci katlı otoparkı hizmete açacağız. Özel toplu taşıma araçları için ayrı bir güzergah yaptık. Akıllı ışık uygulamasını uygulamaya sokacağız, çevre yolu yaptık. Bir çok etkinliği hayata geçirdik, ilk amacımız küçük bir kent olan Yalova’da ulaşımı sağlıklı bir hayat için şehrin bir ucundan bir ucuna  bisiklet yolları yapıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü’nün yüzde 7 olarak hedef koyduğu kent içindeki bisiklet yollarını biz yüzde 8.5’ e çıkarttık. Yalova’nın bir ucundan bir ucuna bisiklet yolları yapıyoruz. Vatandaşa arabalarınızı bırakın, toplu taşıma araçlarını kullanın,  bisiklet kullanın ya da yürüyün diyoruz. Buna göre çağdaş bir ülkede uygulanan modeli uygulamaya çalışıyoruz. Bunun bir gereği de oto galericilerin Yalova kent dışına çıkmasıydı. Biz bugün bir açılış yapmıyoruz. Yalova’da kamu ve belediyenin yaptığı yatırımları sadece hizmete açıyoruz. Bunun için de tören yapmıyoruz, sadece hizmete sunuyoruz. Kısmet olursa Başbakanımızın da katılımıyla bir iki ay içerisinde toplu açılış yapacağız. Bütün galerici arkadaşlarıma öncelikle teşekkür ediyorum, bir yıldan bu yana bize göstermiş oldukları anlayıştan dolayı, hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan Oto Galericiler Sitesi,  AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Belediye Başkanı Yakup Koçal ve AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve YTSO Başkanı Tahsin Becan’ı kestiği açılış kurdelesiyle hizmete sunuldu.
Editör: TE Bilişim