Ardından İmar Müdürlüğü’nden gelen yıllık otopark bedellerinin güncellenmesi teklifi görüşmeye açıldı. Geçtiğimiz yıl 450 Lira olarak alınan yıllık otopark bedeli güncellemesi yapılarak 2013 yılı için 490 Lira’ya çıkartıldı. Ayrıca İmar Müdürlüğü’nden gelen teklifler oybirliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

Belediye Meclisi mayıs ayı oturumlarının birincisinde ayrıca Belediyenin Maliye’ye olan vergi borçlarının mülkiyeti belediye üzerinde bulunan arsalara karşılık mahsup edilmesi konusu görüşmeye açıldı. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 4419 metrekare ve 1972 metrekare, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan 3204 metrekare ve Rüstempaşa Mahallesi’nde bulunan 225 metrekare arsaların belediyenin vergi borçlarına karşılık mahsup edilmesi gündeme geldi.

Başkan Koçal meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede, “Bu arazilerin mülkiyeti belediyeye ait ancak, söz konusu dört parselin ikisinde okul diğer ikisinde de Halk Eğitim Merkezi’nin binaları bulunuyor. Şimdi bizim bu arsaların zaten ikisinde de bina var. Defterdarlığa belediyenin borçlarına mahsuben bu arsaları devrettiğimizde belediyenin 4 milyon Liralık vergi borcu da silinmiş olacak. Ayrıca, Belediye şirketleri Yabeltaş ve Hizmet AŞ’nin de bu şekilde vergi borçları düşülmüş olacak” dedi. AKP Grubundan gelen teklif üzerine konu bugünkü meclis gündeminde karara bağlanacak.

Editör: TE Bilişim